Automoto

Autokrosisti u Sloveniji, odlučujuća utrka sezone

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 06.10.2023.
Autokrosisti u Sloveniji, odlučujuća utrka sezone
Foto: Miroslav Krpan

Međunarodna utrka tri nacionalna prvenstva i FIA CEZ privukla je 43 sudionika, među kojima šest hrvatskih...

Slovenska zemljana staza poligona Kaps MS, istočno od Domžala, domaćin je 7. i 8. listopada, drugi puta ove godine, međunarodne autocross utrke Moravče 2023/II, četvrtog i odlučujućeg bodovnog natjecanja ovosezonskih nacionalnih prvenstava dvije susjedne zemlje, Slovenije i Hrvatske. Utrka je ujedno bodovna i za FIA CEZ Prvenstvo Srenjeeuropske zone i Prvenstvo Austrije. U pet različitih divizija najavljen je nastup 43 vozača iz Slovenije, Hrvatske, Austrije, Slovačke i Mađarske.

Među brojnom konkurencijom dobar će plasman nastojati ostvariti i šest hrvatskih vozača, predstavnika četiri kluba. Usamljen u Diviziji 1A (do 1.600 ccm) je nekadašnji državni prvak Siniša Filčić (ASK Kastavac) u Yugu 1300, dok će dva vozača svoj uspjeh tražiti u Diviziji 1 (do 5.000 ccm). Iskusni Ferdinand Pađen (AKOK Skok racing 1993) za upravljačem Audija 80 4x4 2500 TD ccm, u dosadašnja tri nastupa za PH ostvario je i tri pobjede, a konkurent će mu sada biti Ante Huljev (Audi A3 4x4 1800 ccm) iz AK Ozalj. U Diviziji 3SB uvijek atraktivnih snažnih buggy jednosjeda znakovitoj i brojnoj međunarodnoj konkurenciji suprotstavit će se posljednji hrvatski mohikanac ove skupine vozila Loris Krbavac (AK Buzet Autosport) s Buggyjem 2000.

Dvojica vozača AK Ozalj Karlo Jandri (Speedcar Xtrem 600 ccm) i Dražen Krznarić (Semog Bravo 600 ccm) pokušat će u kvalifikacijskim vožnjama divizije 3 CC (CarCross) ostvariti što bolje pozicije za finale. Krznarić je dobrim vožnjama ove sezone dokazao da se može nositi s brojnim i dobrim slovenskim vozačima.

Utrke u Sloveniji odlučujuće su ove sezone i hrvatskim i slovenskim vozačima. U našem prvenstvu trenutno su vodeći Ferdinand Pađen, Loris Krbavac i Dražen Krznarić, dok je ekipno vodeći AKOK Skok racing 1993. U slovenskom prvenstvu lideri su Luka Lisjak (Zastava Yugo) u diviziji 1A, Robert Kociper (Seat 2.0) u diviziji 3 Super Buggy, te Mitja Petrovčič (Semog Bravo 850) u diviziji 3CC Kart Cross, dok je Primož Omahna (Audi 4x4 2.0) već gotovo sigurni pobjednik Kupa AŠ 2005 divizije 1.

Verifikaciju i tehnički prijam sudionici će odraditi u subotu od 9 do 9,30 sati, poslije čega slijedi slobodni trening od 10,30 sati, a prvi od dva službena treninga vozi se od 11,35 sati. Prva kvalifikacijska vožnja na rasporedu je od 15,05 sati, dok su preostale dvije u nedjeljnom programu od 9 sati. Završne finalne vožnje su od 14,15 sati, a proglašenje najuspješnijih očekuje se oko 17 sati.

Miroslav KRPAN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!