Košarka

Split otvara četvrto kolo ABA lige domaćim susretom protiv Borca iz Čačka

Branimir Korać • petak, 20.10.2023.
Split otvara četvrto kolo ABA lige domaćim susretom protiv Borca iz Čačka
Foto: Milan Šabić/HINA

U prvom susretu četvrtog kola ABA lige sastaju se Split i Borac iz Čačka. Split je u prva tri kola upisao isto toliko poraza i traži prvu pobjedu...

Početak sezone u regionalnoj ligi nije onakav kakvom su se nadali u Splitu. U prva tri kola upisali su isto toliko poraza s tim da su dva od tri susreta igrali na svom parketu gdje su očekivali barem jednu pobjedu.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Međutim nisu do nje uspjeli doći, bolji su bili i Studentski centar i Igokea koji su i jedni i drugi slavili u neizvjesnoj završnici. Treći poraz upisan je u gostima kod Cedevite Olimpije koja je potpuno dominirala i bila bolji protivnik od Splita.

Sada mu u goste dolazi Borac iz Čačka koji je u prva tri kola upisao dvije pobjede i poraz. Borac je bio bolji od Cibone i Mege, a jedini poraz upisao je od Crvene zvezde i to u susretu u kojem je pružio dobar otpor.

U prva dva susreta u Splitu domaćin nije bio daleko od pobjede, ali Studentski centar i Igokea su uspjeli tijesno slaviti i Slaven Rimac nada se da su njegovi igrači nešto naučili iz ovih dvoboja.

Protiv Borca ga očekuje još jedna teška i intenzivna utakmica u kojoj ima priliku za pobjedu, ali morat će odigrati bolje nego što je to bio slučaj u prva dva kola u kojima je poražen kod kuće.

Inače, Split i Cibona još uvijek ne znaju za pobjedu, a jedinu pobjedu hrvatskih klubova ostvario je Zadar u prošlom kolu kod kuće protiv Mornara.

Što su rekli

Slaven Rimac, trener Splita: "Zahtjevna utakmica je pred nama, moramo sve ostaviti na parketu. Što se nas konkretno tiče, još nismo bili u punom sastavu, Amerikancima treba određena faza prilagodbe. Optimisti smo, pobjeda bi puno značila za samopouzdanje momčadi i pokazala bi igračima da vrijede puno više. Ja u to zbilja vjerujem. Nadam se da će navijači napuniti Gripe, s njima će nam biti lakše. Kalajžić i Gnjidić treniraju, a vidjet ćemo koliko ćemo ih moći koristiti. Gnjidić je zamišljen kao igrač koji će kreirati za druge. Logično je da nam je problem kad ga nema. Moramo paziti na njihovu tranziciju, moramo paziti na našu selekciju šuta. Ne smijemo im dopustiti da se tako razigraju. Trebat će i malo pameti. Mislim da ćemo biti dobri, tako mi se čini po treninzima."

Dejan Mijatović, trener Borca: "Naredna utakmica je jako bitna za nas, to čak ne moram previše isticati. Nismo imali mnogo vremena za pripremu, ali smo to ipak učinili koliko smo mogli. Prvo smo se morali oporaviti od izuzetno naporne utakmice protiv Crvene zvezde, a onda smo se koncentrirali na Split. Kao što je mnogima poznato, Kruz Perrott-Hunt još uvijek nije upisao minute u ovoj sezoni jer je u pripremnom periodu doživio povredu ruke. Nakon meča s Crvenom zvezdom Tylan Birts je zaradio neki virus, tako da nije trenirao ovih dana, ali će ipak biti u sastavu. Pred sam polazak razbolio se Ronaldo Segu, tako da on neće putovati u Split. Sve u svemu, možemo računati na samo desetoricu seniorskih košarkaša, što uopće nije ugodno."

Mjesto, vrijeme, suci

Split, Gripe, 18:00

Suci: Milan Nedović, Miloš Koljenšić, Radoš Savović

Prošli međusobni dvoboj

U prošlom dvoboju ovih protivnika na Gripama, Split je odnio pobjedu protiv Borca sa 113:99. Posebno raspoloženi bili su bivši Splitovi Amerikanci Shorter i Sullivan.

Prognoza

Vrijeme je za prvu pobjedu Splita ove sezone u ABA ligi. Borac je kvalitetan protivnik, ali ne i nepobjediv.

Foto: HINA/Milan ŠABIĆ

ABA liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Split75:61Borac Čačak
Budućnost VOLI93:85Cibona
Krka75:88Zadar
Igokea83:72Cedevita Olimpija
Studentski centar94:79Mornar Barsko zlato
FMP72:83Crvena zvezda
Mega Basket88:86Partizan
1Crvena zvezda 224+433
2Partizan 206+457
3Budućnost VOLI 197+204
4Mega Basket 1610+106
5Cedevita Olimpija 1610+51
6Zadar 1412+42
7Igokea 1313-77
8Studentski centar 1115-35
9Split 1115-105
10Borac Čačak 1016-117
11FMP 1016-163
12Cibona 917-156
13Mornar Barsko zlato 620-326
14Krka 521-314

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!