Nogomet

Union Berlin protiv talijanskog prvaka traži prekid očajnog niza rezultata

Petar Jenjić • utorak, 24.10.2023.
Union Berlin protiv talijanskog prvaka traži prekid očajnog niza rezultata
Foto: EPA

Nogometaši Union Berlina večeras će ugostiti Napoli u potrazi za prekidom katastrofalnog niza od osam uzastopnih poraza. Gosti stižu na krilima pobjede u prošlom kolu Serie A...

Pred nama je utakmica trećeg kola skupine C Lige prvaka u kojoj će Union Berlin biti domaćin talijanskom prvaku Napoliju. Dvoboj će se igrati na Olimpijskom stadionu, a kreće od 21 sat.

Igraj na Union Berlin - Napoli na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Union Berlin prošle je sezone osigurao svoj prvi nastup u najjačem europskom klupskom natjecanju. Ovu sezonu otvorio je s tri pobjede u Bundesligi, nakon čega je stiglo sve skupa osam uzastopnih poraza u svim natjecanjima. Prekid loše forme, prije ili kasnije, mora doći. Trenutno je 15. u Bundesligi i posljednja u skupini C.

U prvom kolu gostovali su na Santiago Bernabeu kod Real Madrida, dobro se držali sve do zadnjih minuta, a tada je Jude Bellingham zabio za pobjedu Kraljevskog kluba. U drugom kolu bili su domaćini portugalskoj Bragi, imali vodstvo od 2:0, no gosti su kompletirali preokret u 94. minuti i slavili s 3:2.

U međuvremenu su gubili utakmice u prvenstvu, a sve je krenulo od domaće utakmice protiv RB Leipziga i poraza 3:0. Uslijedili su izgubljeni susreti protiv Wolfsburga u gostima (2:1), Hoffenheima kod kuće (2:0), Heidenheima u gostima (1:0), Borussije Dortmund u gostima (4:2) te kod kuće protiv Stuttgarta (3:0). Ovo je najgori niz momčadi još od sezone 2004./05.

S druge strane, nije ni Napoli spektakularno krenuo u novu sezonu. Ligu prvaka otvorio je tijesnom pobjedom na gostovanju kod Brage s 2:1, zahvaljujući autogolu u završnici susreta, nakon čega je pred svojim navijačima izgubio od Real Madrida s 3:2.

Branitelj naslova prvaka Italije ne briljira u Serie A, posebno ako uzmemo u obzir proteklu sezonu. Trenutno je na 17 osvojenih bodova nakon devet kola, pet manje od vodećeg Intera. Uoči dolaska u Berlin slavio je u gostima kod Verone rezultatom 3:1, a prije toga je kod kuće istim rezultatom izgubio od Fiorentine.

Ono što će definitivno biti problem jest ozljeda Victora Osimhena koji neće biti u kadru momčadi sljedećih nekoliko tjedana. Za Union sigurno neće igrati hrvatski reprezentativac Josip Juranović, kao i nekolicina njegovih suigrača.

Što su rekli

Rudi Garcia, trener Napolija: "Znamo sve o nedavnoj povijesti Union Berlina, došli su do Lige prvaka nakon sjajne prošle sezone. Imaju snažne igrače poput Bonuccija i Tousarta, Liga prvaka je sjajno natjecanje za igrače i trenere. Počeli smo dobro, ali nismo uzeli nijedan bod protiv Real Madrida, sutra moramo pobijediti."

Urs Fischer, trener Union Berlina: "Imamo teškog protivnika s druge strane, prvaka Italije, ali moramo i dalje ostati optimistični i sjetiti se da je nogomet zabavan. Suočit ćemo se s Napolijem na pravi način i dati sve od sebe da dođemo do bodova. Ostvarili smo naše ciljeve i slavili uspjehe zadnjih nekoliko godina, a sada je malo "olujno". Nisam zabrinut za budućnost, koncentriran sam na ovo sada."

Mjesto, vrijeme, suci

Olympiastadion, Berlin, 21:00

Sudac: Irfan Peljto (BiH)

Nedostaju

Union Berlin: Dehl, Juranović (ozljede), Schwolow, Roussillon (pod upitnikom)

Napoli: Osimhen, Zambo Anguiss (ozljede), Olivera, Elmas (pod upitnikom)

Zadnji susret

Ove momčadi nikada do sada nisu igrale međusobno.

Prognoza

S obzirom na formu njemačke momčadi, njen povratak trebao bi doći kad-tad. Međutim, večeras očekujemo da neće, tako da predviđamo slavlje gostujućeg sastava.

FOTO: EPA/Ciro Fusco

Liga prvaka, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Union Berlin0:1Napoli
Braga1:2Real Madrid
1Real Madrid 616:7+918
2Napoli 610:9+110
3Braga 66:12-64
4Union Berlin 66:10-42

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!