Košarka

Nova NBA sezona kreće u Denveru, branitelj naslova dočekuje Lakerse

Petar Jenjić • utorak, 24.10.2023.
Nova NBA sezona kreće u Denveru, branitelj naslova dočekuje Lakerse
Foto: EPA

Večeras kreće nova sezona NBA lige. Prva utakmica bit će odigrana u Denveru gdje će Nuggetsi krenuti u obranu naslova, a protivnik će biti Los Angeles Lakersi u reprizi finala Zapandne konferencije...

Ljubitelji NBA lige večeras dolaze na svoje. Od 1:30 sati po hrvatskom vremenu pred nama je prva utakmica regularnog dijela sezone u kojoj će Denver Nuggetsi krenuti u obranu naslova. Prvi protivnik su Los Angeles Lakersi u reprizi finala Zapada iz prošle sezone.

Igraj na Denver Nuggets - LA Lakers na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Rezultatski je to bilo prilično jednosmjerno finale u kojem su Nuggetsi uzeli sve četiri pobjede u četiri utakmice, iako sam tijek utakmica nije. Nakon toga Nuggetsi su porazili Miami Heat i stigli do povijesnog NBA naslova. I druge momčadi sada će se barem malo drugačije postavljati protiv prvaka, željne pobjede protiv aktualno najbolje momčadi lige.

Denver je u predsezoni odigrao pet utakmica. Prvo je slavio kod Phoenix Sunsa 115:107, nakon toga je izgubio nakon produžetaka protiv Chicago Bullsa (133:124) pa je istu ekipu porazio tri dana kasnije (116:102). Uslijedile su dva susreta protiv Los Angeles Clippersa te jedan poraz (116:103) i jedna pobjeda (103:90).

Večeras će nakon ceremonije igrači i stručni stožer dobiti zaslužene prstenove. Iako je početna petorka ostala ista, izvan nje dogodile su se neke promjene. Tako je Jeff Green otišao u Houston Rocketse, a Bruce Brown u Indiana Pacerse. Ugovor je produžio Zeeke Nnaji, a u kadar su dovedeni Justin Holiday i Reggie Jackson, dok je na draftu izabran Julian Strawther.

Šest utakmica u predsezoni odigrali su Los Angeles Lakersi. Startali su porazom od Golden State Warriorsa u gostima (125:108), uslijedile su domaće pobjede protiv Brooklyn Netsa (129:126) i Sacramento Kingsa (109:101), nakon čega su izgubili tri zaredom, sve tri na domaćem parketu. Prvo od Warriorsa 129:125, zatim od Milwaukee Bucksa 108:97 te na koncu od Phoenix Sunsa 123:100.

U redove momčadi stigli su: Gabe Vincent, Cam Reddish i Taurean Prince. LeBron James ulazi u svoju 21. sezonu, a Anthony Davis u ukupno 12. Plasman momčadi u sezoni defintivno će jako ovisiti o njihovom zdravstvenom biltenu.

Što su rekli

Michael Malone, trener Denver Nuggetsa: "Došli smo od momčadi koja je hvatala druge, do toga da druge ekipe sada hvataju nas. Nadam se da momci razumiju odgovornost koja dolazi s branjenjem naslova prvaka. Nećemo imati predaha jer će svi dati sve od sebe protiv nas u predstojeće 82 utakmice."

Darwin Ham, trener LA Lakersa: "Strastveni smo da pokažemo najbolju verziju naše igre, a Nuggetsi su jedna od 29 utakmica protiv koje ćemo se morati boriti na našem putovanju. Želimo ići tamo sa strašću koja će biti odlična za nas i našu momčad, a ne da dokažemo svijetu da ih možemo pobijediti."

Mjesto, vrijeme

Ball Arena, Denver, 01:30 po hrvatskom vremenu

Nedostaju

Nuggets: Čančar (ozljeda)

Lakers: Vanderebilt, Hood-Schifino (ozljede)

Zadnji susret

U četvrtoj utakmici finala Zapada, Nuggetsi su slavili na gostovanju u Los Angelesu rezultatom 113:111 i tako ušli u veliko finale.

Prognoza

Kao i kod prve NBA najave, ističemo da se radi o početku sezone, postoje nepoznanice i teško je prognozirati pobjednika. Ipak, za večeras biramo pobjedu branitelja naslova.

FOTO: EPA/ALLISON DINNER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!