Nogomet

Dinamo i Viktoria oslabljeni u važnom dvoboju, Jakirović pod sve većim pritiskom

Mihaela Bradovski • četvrtak, 26.10.2023.
Dinamo i Viktoria oslabljeni u važnom dvoboju, Jakirović pod sve većim pritiskom
Foto: FaH

U trećem kolu skupine C Konferencijske lige Dinamo dočekuje Viktoriju iz Plzena. Vrlo važan dvoboj za obje momčadi, a posebno Dinamo koji se pokušava podići i uhvatiti nekakav pobjednički ritam...

Vrlo važna utakmica je pred Dinamom i Viktorijom. Dinamo ne smije izgubiti, tako bi si pokvario šanse i za prolazak u nokaut fazu Konferencijske lige što bi bio novi šamar njegovom ugledu u europskim okvirima. S druge strane, pobjedu treba i Viktoria koja bi s njom napravila ogroman korak prema nokaut fazi.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

O situaciji u Dinamu sve se zna, nanizali su modri toliko kikseva i posrtaja kao nikada ranije u ovoj fazi sezone, a sve je to ogledalo stanja u klubu i borbe za stolice.

U takvoj psihozi koja vlada i u kojoj svako malo na vidjelo izlaze novi sukobi i afere, igrači su također pod pritiskom i nije im jednostavno. Sergej Jakirović dobio je još jednom podršku uprave kluba i nakon poraza od Gorice, ali svjestan je i on kako mora početi nizati pobjede jer neće dovijeka moći ovako.

Posao mu je otežan odlaskom ključnih igrača, ozljedom Brune Petkovića, očajnim izdanjima obrane, no njegov je posao da posloži na najbolji mogući način ono što je preostalo od momčadi i pronađe recept za pobjedu.

Pobjeda je doslovno imperativ, u drugom krugu Dinamo igra samo jednu utakmicu kod kuće i to protiv Ballkanija, a mora u goste Viktoriji i Astani. Kako trenutno izgleda, teško je garantira da može do slavlja na tim gostovanjima.

Niti Viktoria nije u puno boljoj situaciji što se tiče forme i stanja u momčadi. U prošlom kolu češkog prvenstva teško je stradala s 3:0 kod Libereca, nedostaje joj prvi vratar Jindrich Stanek kao i najbolji strijelac Rafiu Durosinmi.

Što su rekli

Sergej Jakirović, trener Dinama: "Pritisak? Ne mislim da će mi ovo biti posljednja utakmica. Svjestan sam svega. Želim u svakoj utakmici pobijediti, nikome nije teže nego meni, tražimo dobitnu formulu. Nadam se da će nas prestati pratiti peh, protiv Gorice smo imali 15 udaraca, nedostajalo nam je preciznosti. Dečki se trude, bio sam zadovoljan igrom, ali i nezadovoljan rezultatom."

Miroslav Koubek, trener Viktorije: "Dinamo ima odlične igrače, a mi se uvijek trudimo igrati aktivno, Vidjet ćemo kako će se situacija razvijati na terenu. Dobro smo upoznati sa snagom zagrebačke momčadi, znamo da su ovoga ljeta ostali bez nekoliko odličnih igrača. Ako neće biti niti Brune Petkovića, bit će to hendikep za domaćina. Oba kluba imaju neke svoje probleme, izostanke najboljih napadača. Ozljeda bilo kojeg igrača predstavlja problem, posebno najboljih. Pokušat ćemo nadoknaditi njihov izostanak."

Mjesto, vrijeme, sudac

Zagreb, Maksimir, 21:00

Sudac: Robert Jones (Engleska)

Nedostaju

Dinamo: Stojković, Kačavenda, Ademi, Petković, Theophile-Catherine

Viktoria Plzen: Stanek, Durosinmi

Prošli međusobni dvoboj

U eri Nenada Bjelice Dinamo i Viktoria sastali su se u šesnaestini finala Europske lige. U Plzenu je bilo 2:1 za domaćina uz dva gola Pernice dok je Olmo pogodio za Dinamo. Na Maksimiru je Dinamo slavio s 3:0 golovima Oršića, Dilavera i Petkovića.

Prognoza

Dinamo ipak na Maksimiru igra bolje nego u gostima te se očekuje da će i ovdje biti u boljem izdanju nego protiv Hajduka, Ballkanija i Gorice, tri posljednja gostovanja na kojima je poražen.

FOTO: HINA/Lana SLIVAR DOMINIĆ

Konferencijska liga, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Ballkani1:2Astana
Dinamo0:1Viktoria Plzeň
1Viktoria Plzeň 69:1+818
2Dinamo 610:5+59
3Ballkani 63:7-44
4Astana 64:13-94

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!