Ostali sportovi

Odbojkašice Mladosti sjajnim nastupom održale lekciju Brnu

Sportnet, Branimir Korać • četvrtak, 26.10.2023.
Odbojkašice Mladosti sjajnim nastupom održale lekciju Brnu
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

U posljednjem susretu drugog kruga kvalifikacija za jednu od skupina CEV Lige prvakinja, odbojkašice Mladosti pobijedile su u četvrtak ekipu Kralovo Pole iz Brna s 3:0 (15, 17, 17) osvojivši tako treće mjesto, koje ih vodi u šesnaestinu finala CEV Kupa, gdje će im suparnice biti belgijska ekipa Genta, i to već u prvoj polovici studenoga. Susret je to koji je potrajao tek 66 minuta i u kojem su Zagrepčanke odigrale malu školu odbojke...

Utakmica u jednom smjeru, gdje su gošće prvi puta povele, i to s 1:0, u trećem setu. Do 3:3 su vodile tri puta i tri puta bile u egalu, i to je sve od njihove 'pozitive', sve ostalo je pripalo sjajnim mladostašicama koje mogu biti ponosne na ono što su u tri dana pokazale u posljednjem krugu kvalifikacija za CEV Ligu prvakinja. Iako su na kraju zauzele treće mjesto, Liga prvakinja doista im je izmakla za loptu-dvije. Jer, na kraju su unatoč dva poraza, od Asterixa i Albe Blaj, imale pozitivan skor setova (7-6), uz pet osvojenih bodova.

Igraj na odbojkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Trener Mladosti Miodrag Miki Stojaković sjao je od sreće i ponosa nakon završetka turnira:

"Vrhunska naša partija, još jedna u nizu. Doista mogu reći samo riječi pohvale mojim djevojkama, odradile su sjajnu utakmicu, zapravo odradile su sjajno kompletan turnir. Samo su nas sitnice dijelile prva dva dana od pobjeda, no bez obzira na to što nismo izborili Ligu prvakinja zadovoljni smo, pokazali smo svoju kvalitetu na europskom nivou. Sada nam preostaje nastavak euro-natjecanja u CEV kupu, no još prije toga, već slijedeći tjedan, od utorka do četvrtka, igramo na prvom turniru Srednjeeuropske MEVZA lige, kod nas doma, uz sudjelovanje mađarskog Bekescabai i slovenskog Calcita. Na ovoj sam utakmici dao priliku svim djevojkama da osjete čari euro-pobjede, i sve su, do jedne, odlično iskoristile ukazanu priliku."

O samom tijeku susreta iluzorno je išta više dodati, kada se vidi krajnji rezultat i vrijeme trajanja susreta, tek dodajmo da su mladostašice, naravno, dominirale i u svim statističkim elementima: poeni u napadu 41:18, poeni od bloka 9:5, poeni na servisu 8:5, prijem servisa 46:29%, i tek su suparnice napravile manje pogrešaka, 17:21.

Andrea Mihaljević sa 11 poena najučinkovitija na utakmici, Ana Ištuk ponovno sjajna s deset, Katarina Pavičić devet, Tonka Bošnjak i Aurora Papac po pet, Aida Mehić i Mirta Freund po četiri, Lorena Marija Sesar, Leonarda Grabić i Žana Zdovc Šporer dva poena.

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!