Košarka

Zubac i Šarić bez velikog učinka, Clippersima poraz u završnici, Warriorsi slavili

Branimir Korać • subota, 28.10.2023.
Zubac i Šarić bez velikog učinka, Clippersima poraz u završnici, Warriorsi slavili
Foto: EPA

Los Angeles Clippersi nisu uspjeli doći do pobjede kod Utah Jazza u čijem sastavu Luka Šamanić nije dobio minutažu. Zato su slavili Golden State Warriorsi u Sacramentu...

Los Angeles Clippersi upisali su poraz u gostima kod Utah Jazza sa 120:118. Za razliku od prvog susreta u sezoni i pobjede protiv Portland Trail Blazersa, Ivica Zubac noćas nije bio dobar.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hrvatski centar imao je dosta problema s Laurijem Markkanenom i ostalim visokim igračima Jazza stoga je i razumljiva njegova mala minutaža u ovom susretu. Dobio je svega 19 minuta i za to vrijeme upisao šest poena (3/6 za dva, 0/2 slobodna), uhvatio je samo dva skoka i podijelio dvije blokade.

Clippersi su se svejedno držali u utakmici, ali u završnici je Jazz ipak bio mirniji i upisao je pobjedu. 28 sekundi prije kraja Jordan Clarkson ubacio je tricu za 120:118, na drugoj strani prvo je Kawhi Leonard promašio tricu, Russell Westbrook uhvatio je skok u napadu, ali nije pogodio za produžetak.

Markkanen je utakmicu završio s 35 poena i 12 skokova, Kelly Olynyk dodao je 15 poena, a John Collins 13 uz 12 skokova. Kod Clippersa Paul George je ubacio 36 poena, Kawhi Leonard dodao je 25 uz devet skokova i pet asistencija, a Norman Powell ubacio je 20 poena.

Golden State Warriorsi upisali su gostujuću pobjedu protiv Sacramento Kingsa sa 122:114. Dobar nastup Warriorsa koji su i prije posljednje dionice stvorili visoku razliku. U završnici su Kingsi pokušali uhvatiti priključak, ali nisu uspjeli.

Minutu prije kraja došli su Kingsi na minus pet, međutim onda Stephen Curry ubacuje tricu, dodaje još dva slobodna bacanja i zaključuje priču.

Dario Šarić dobio je 14 minuta i ubacio pet poena (1/1 za dva, 1/4 za tri) uz četiri skoka.

Curry je bio prvo ime susreta s 41 poenom, Klay Thompson je dodao 18 poena. Kod Kingsa De'Aaron Fox ubacio je 39 poena, a Domantas Sabonis 19 poena uz 18 skokova i sedam asistencija.

NBA:
Utah Jazz - Los Angeles Clippers 120:118
Sacramento Kings - Golden State Warriors 114:122

FOTO: EPA/CAROLINE BREHMAN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!