Nogomet

Zanimljiv dvoboj na Rujevici: Sopić protiv 'svoje' Gorice traži povratak na vrh ljestvice

Mihaela Bradovski • nedjelja, 29.10.2023.
Zanimljiv dvoboj na Rujevici: Sopić protiv 'svoje' Gorice traži povratak na vrh ljestvice
Foto: Saša Miljević/PIXSELL

U prvom današnjem susretu 13. kola SuperSport HNL-a Rijeka na svom stadionu dočekuje Goricu. Pobjedom u ovom susretu Riječani se mogu vratiti na vrh ljestvice...

Vrlo zanimljiv dvoboj očekuje se danas u Rijeci gdje gostuje Gorica. Riječani pobjedom u ovom susretu mogu ponovno preskočiti Hajduk i vratiti se na vrh ljestvice, ali i pokazati kako je remi iz prošlog kola u Rijeci bio samo lošiji dan.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Riječani ove sezone igraju odličan nogomet, bilježe odlične rezultate i pokazuju da su itekakav kandidat za naslov prvaka, a to se vidi i po tome da je i izbornik Dalić identificirao nekolicinu igrača koji bi se mogli naći na njegovom popisu već za Latviju i Armeniju.

Dobar nastup i pobjeda protiv Gorice mogli bi to samo učvrstiti, međutim Riječanima je ipak u prvom planu pobjeda i tri boda koji su vrlo važni u borbi za vrh ljestvice u pokazalo se dosta izjednačenoj konkurenciji.

Gorica je pod vodstvom Dinka Jeličića samo nastavila putem kojim je krenula pod vodstvom Željka Sopića. Trenutno dijeli četvrto mjesto s Dinamom, a pobjedom u ovom susretu skočila bi čak do trećeg mjesta i došla na samo bod zaostatka za Rijekom i dva za Hajdukom.

Već je pobijedila i Hajduk i Dinamo te će pokušati napraviti isto i protiv Rijeke. Sopić jako dobro zna koje su mogućnosti ove Gorice i otkud dolazi najveća prijetnja. Kroz povijest Gorica je znala stvarati probleme Riječanima i pokušat će još jednom napraviti isto.

U svakom slučaju dvoboj je to dvije momčadi koje su u jako dobrom ritmu i zato se i očekuje dobra i kvalitetna utakmica u kojoj su sve opcije otvorene.

Što su rekli

Niko Janković, igrač Rijeke: "Goricu jako respektiramo, u dosadašnjem dijelu prvenstvu primili su samo osam golova. To je jedna tvrđava koju je teško osvojiti. Tu tvrđavu je slagao i naš trener tako da ako itko zna njezine slabosti to je onda on. Mi smo u naletu i spremni smo, te se nadam da ćemo na krilima navijača nastaviti niz. Na kraju moram istaknuti, niti trener niti predsjednik nisu stavili nikakav imperativ na nas i zato igramo neopterećeno."

Dinko Jeličić, trener Gorice: "Nismo mi još na razini da se ne prilagođavamo protivniku ovakve kvalitete, pogotovo kad govorimo o tih njihovih pet ofenzivnih igrača, koji imaju i brzinu, i energiju, koji su opasni izvana. Morat ćemo svakako napraviti određene prilagodbe, no istovremeno ćemo tražiti balans, način kako uspostaviti svoju igru, kako se nametnuti u određenim dijelovima utakmice, možda i uspjeti popraviti neke detalje koji nisu bili dobri protiv Dinama."

Mjesto, vrijeme, sudac

Rijeka, Rujevica, 15:00

Sudac: Duje Strukan (Split)

Nedostaju

Rijeka: Petrovič (ozljeda)

Gorica: Majstorović (ozljeda)

Prošli međusobni susret

U prošlom dvoboju ovih protivnika u travnju ove godine u Velikoj Gorici domaćin je slavio s 1:0. Strijelac jedinog pogotka bio je Kristian Fućak.

Prognoza

Rijeka je uvijek favorit na svom stadionu, ali Gorica je već pokazala ove sezone da može protiv svakoga i da se može prilagoditi svakome.

FOTO: HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3565:30+3571
3Hajduk 3549:24+2565
4Osijek 3560:43+1754
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3533:50-1738
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!