Tenis

Toni Nadal: 'Mislim da će Rafa biti spreman za nastup na Australian Openu'

Mihaela Bradovski • petak, 03.11.2023.
Toni Nadal: 'Mislim da će Rafa biti spreman za nastup na Australian Openu'
Foto: EPA

Rafael Nadal priprema se za povratak na teren nakon što je pauzirao najveći dio ove sezone. Posljednji meč odigrao je još početkom godine, a povratak je najavljen početkom sljedeće godine...

Od poraza protiv Mackenzieja McDonalda na početku Australian Opena ove godine, Rafael Nadal nije odigrao niti jedan meč. Trenutno se priprema i trenira za novi povratak, a on bi trebao doći početkom sljedeće godine.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Rafin ujak i dugogodišnji trener Toni Nadal vjeruje kako će nekadašnji najbolji igrač svijeta biti spreman za Australian Open.

"Mislim da će Rafa biti spreman za nastup u Melbourneu. Moj nećak pokušava biti oprezan i tako i treba biti, ali mislim da će nastupiti na Australian Openu jer sam vidio kakav je na treningu. Sa svakim danom je sve bolje iako je iza njega dugačka pauza", kaže ujak Toni.

Australian Open počinje 16 siječnja, a glavno je pitanje kako će se Rafa fizički osjećati.

"To je sport koji je vrlo naporan ako igrate na vrhunskoj razini i morate biti spremni na nastup uz bol. To je na žalost tako jer gurate svoje tijelo do limita i zato dolazi do ozljeda i problema."

"Dodatni problem je što je situacija vrlo komplicirana. Rafa je svjestan da neće biti nositelj i da od prvog kola može na elitnog protivnika. Svi znamo kako se on diže kroz turnir i najopasniji je od četvrtfinala."

FOTO: EPA/Andy Rain

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!