Zimski sportovi

Hokejaši Siska u velikom dvoboju kao lideri IHL-a dočekuju drugoplasiranu Crvenu zvezdu

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 03.11.2023.
Hokejaši Siska u velikom dvoboju kao lideri IHL-a dočekuju drugoplasiranu Crvenu zvezdu
Foto: Pixsell

Dvoboj koji će svakako obilježiti ovaj vikend u IHL-u je onaj između Crvene zvezde i Siska. Vodeći Sisak dočekuje Crvenu zvezdu te će je pokušati prvi put ove sezone natjerati na kapitulaciju...

Pred nama je derbi regionalne IHL lige u kojem će KHL Sisak u subotu ugostiti Crvenu zvezdu. Kao i svaki put do sada, očekuje se zanimljiva i napeta utakmica između prvoplasiranog Siska i drugoplasirane Zvezde.

Igraj na utakmice hokeja na ledu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Siščani su trenutno prvi na tablici te imaju četiri pobjede i poraz nakon pet odigranih susreta. Nova pojačanja u vidu Dilla, Cartera, Čavlovića i vratara Räihä te ostanak stožernih igrača doveli su velikog optimizma u klubu, pa su tako i očekivanja velika. Vitezovi su nakon tri uzastopne gostujuće utakmice napokon na svom ledu, a Zvezda je samo prva domaća utakmica u nizu.

Nakon Zvezde, slijedi dolazak slovenskih predstavnika, Triglava i Maribora. Tyler Dill (6G+3A) i Dominic Rene Čanić (3G+4A) predvode ligu s najviše poena i najveća su opasnost za gostujuću momčad.

Crvena zvezda je i dalje na stopostotnom učinku ove sezone, u tri utakmice upisala je tri 3 pobjede. Njihovi planovi su i dalje jednaki, dogurati stepenicu dalje nego prošle sezone gdje su u polufinalu pokleknuli od Triglava. Najistaknutiji Zvezdin trojac su Leštarić (4G+1A), Podunavac (2G+3A) i Dragović (0G+5A) koji je ujedno najbolji asistent lige.

U međusobnim okršajima, Vitezovi su bili bolji u regularnom dijelu sezone, dok je Zvezda uvijek bila ta koja je imala zadnju riječ u play-offu.

Susret je na rasporedu od 18:30 u Ledenoj dvorani Zibel u Sisku, a hokejaši Siska nadaju se velikoj podršci s tribina i punoj Ledenoj kako bi dobili dodatan zamah na putu do pobjede.

FOTO: Edina Zuko/PIXSELL

EBEL, međurunda

1LIWEST BW Linz (+4)1032:29+316
2Medveščak (+3)1031:29+214
3Alba Volán 1037:26+1114
4Red Bull Salzburg (+2)1032:42-1011
5KAC (+1)1026:28-29
6Telemach Olimpija 1035:39-49

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!