Automoto

Kronometar na Automotodromu Grobnik, borba za svaki bod u PH

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 03.11.2023.
Kronometar na Automotodromu Grobnik, borba za svaki bod u PH

Autoklub RI autosport primio je 68 prijava, među kojima su i sudionici Kupa RH povijesnih automobila kategorije Točnost...

Autoklub RI autosport, ove godine uz suorganizaciju Autokluba Opatija, priprema na kratkoj improviziranoj i posebno pripremljenoj stazi za kronometar vožnje, u dijelu Parka vozača Automotodroma Grobnik, u nedjelju 5.studenog tradicionalnu 14. Nagradu RI autosport 2023. Bit će to šesto, pretposljednje natjecanje ovogodišnjeg Prvenstva Republike Hrvatske u kronometar vožnjama, bodovano i za Prvenstvo Auto i karting lige Zapad HAKS-a, a i ovog se puta vozi Kup RH povijesnih automobila kategorije Točnost, uveden prije dvije godine u porodicu oktanskih sportova Hrvatskog auto i karting saveza. Prijavljeno je 68 vozačica i vozača iz 15 klubova.

Obzirom da predstoje još dva natjecanja sezone kronometra za Državno prvenstvo, svaki osvojeni bod na grobničkoj stazi bit će izuzetno važan. Naslov najboljeg i prošlogodišnjeg državnog prvaka brani mladi istarski automobilist, Vrsaranin Karlo Pelicar (AKOK Skok racing 1993), koji je propustio prva dva natjecanja u Taru, da bi potom u Poreču, Ogulinu i Plomin Luci nanizao tri pobjede ukupnog poretka. Ispred njega je, sa sedam bodova prednosti pobjednik prve dvije utrke održane u Taru Zagrepčanin Danijel Šimunović (AKK Fly with Kolman). Matematički gledano još su dva vozača u mogućnosti izbiti na sam vrh ljestvice, Mateo Ivošević (KK Rijeka) i Dean Jurasić (AK Istra racing team Pazin), čiji je zoastatak 17, odnosno 19 bodova za vodećim. Većina od osam raspisanih klasa odlučivat će se na Grobniku ili u Vrsaru, tjedan kasnije, dok će o klupskom prvaku odlučiti AKK Fly with Kolman Zagreb i AK Istra racing team Pazin. Zagrepčani trenutno imaju šest bodova prednosti.

U konkurenciji vozačica na pragu naslova je Ogulinka Erika Marija Kušić (AK Klek), dok je s prednošću 12 bodova vodeća i u konkurenciji juniora ispred Frana Kranjca (Fly with Kolman).

Natjecanje se odvija na stazi dugoj 458 metara, pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije, a uz suport partnera u organizaciji Automotodrom Grobnik d.o.o., te Zajednice sportova PGŽ, Riječkog sportskog saveza i tvrtki Tokić i Kamgrad.

Nedjeljni program počinje verifikacijom i tehničkim prijamom od 8 sati, trening je od 10,30 sati, a prva od tri zacrtane bodovne vožnje kreće od 12,30 sati.

Miroslav KRPAN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!