Nogomet

Borussia je slavila u Newcastleu, Englezi sada traže osvetu

Branimir Korać • utorak, 07.11.2023.
Borussia je slavila u Newcastleu, Englezi sada traže osvetu
Foto: EPA

Danas kreće četvrto kolo Lige prvaka, a jedan od najzanimljivijih dvoboja dana na rasporedu je u Dortmundu gdje domaća Borussia dočekuje Newcastle. U trećem kolu Nijemci su slavili u Engleskoj i sada se Newcastle želi revanširati...

Skupina F Lige prvaka očekivano je izjednačena i za očekivati je da će odluka o putnicima u osminu finala pasti tek u posljednjem kolu. Svaki bod u takvoj situaciji je jako bitan, a Borussia je uzela tri vrlo vrijedna boda na gostovanju u Newcastleu u prošlom kolu. Kako ih je Borussia osvojila, tako je i Newcastle izgubio važne bodove koje mora negdje pokušati vratiti.

Igraj na Borussia - Newcastle na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U Dortmundu mu neće biti nimalo lako, čeka ga jako težak protivnik, momčad koja ima brzinu, kvalitetu, a igrat će pred prepunim tribinama u fantastičnoj atmosferi.

Borussia je za vikend doživjela vrlo težak poraz od minhenskog Bayerna u Der Klassikeru, ali nema vremena za plakanje, mora se ekspresno oporaviti i u najboljem izdanju dočekati Newcastle.

U tom susretu protiv Bayerna brojne slabosti izašle su na površinu i nema nikakve dvojbe da je Eddie Howe naučio neke stvari iz tog susreta. Borussijina obrana imala je puno problema kada je Bayern napadao s većim brojem igrača, ne treba očekivati da će Newcastle biti baš toliko otvoren, ali da će pokušati iskoristiti obrambene probleme, to sigurno.

Borussia je trenutno druga na ljestvici skupine F i to, zanimljivo, sa samo jednim postignutim pogotkom. Postigla ga je upravo u prošlom kolu u Newcastleu gdje je slavila s 1:0.

Newcastle na ovo gostovanje dolazi nakon pobjede upisane u prvenstvu protiv Arsenala. Bez obzira na kontroverze vezane uz jedini pogodak Newcastlea u tom susretu, nema sumnje da će Englezi doći puni motiva i samopouzdanja koje je podigla ta pobjeda.

Što su rekli

Edin Terzić, trener Borussije: "Odigrali smo stvarno sjajnu utakmicu u Newcastleu i trebat ćemo sličnu predstavu i na svom terenu ako želimo do pobjede. Morat ćemo biti još odlučniji u prostorima koje će nam ponuditi. Ne treba nam upozorenje na našeg protivnika, znamo koliko je Newcastle dobar, bit će to otvorena i intenzivna utakmica."

Eddie Howe, trener Newcastlea: "Svaka utakmica je takva da moraš ići na pobjedu. To je vjerojatno najkorišteniji izraz u nogometu, ali je istinit i tako se pripremamo. Potpuno smo u susretu s Dortmundom, analizirali smo prvu utakmicu i znamo što moramo napraviti. Prva utakmica bila je vrlo tijesna, ali Borussia je zaslužila pobjedu. Mi se moramo potruditi da budemo bolji."

Mjesto, vrijeme, sudac

Dortmund, Signal Iduna Park, 18:45

Sudac: Alejandro Hernandez (Španjolska)

Nedostaju

Borussia: Duranville (ozljeda)

Newcastle: Anderson, Barnes, Botman, Isak, Manquillo, Murphy (ozljede), Miley (bolest), Tonali (suspenzija)

Prošli međusobni dvoboj

U prvom susretu u Newcastleu svakom je pripalo poluvrijeme, a Borussia je na kraju slavila 1:0 golom Nmeche.

Prognoza

Borussia je domaćin, kompletnija je i bliže pobjedi nego Newcastle.

FOTO: EPA/ADAM VAUGHAN

Liga prvaka, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Borussia D.2:0Newcastle
Milan2:1PSG
1Borussia D. 67:4+311
2PSG 69:8+18
3Milan 65:8-38
4Newcastle 66:7-15

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!