Ostali sportovi

Odbojkašice Mladosti u CEV kupu dočekuju neugodni Gent

Sportnet, Mihaela Bradovski • utorak, 07.11.2023.
Odbojkašice Mladosti u CEV kupu dočekuju neugodni Gent
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Odbojkašice Mladosti igraju u četvrtak u Domu odbojke prvu utakmicu šesnaestine finala CEV kupa protiv belgijske ekipe VDK Bank Gent...

Odbojkašice Mladosti u četvrtak u svom Domu odbojke Bojan Stranić na Savi igraju prvu utakmicu šesnaestine finala CEV kupa, drugog po jakosti europskog klupskog natjecanja, protiv belgijske ekipe VDK Bank Gent. Zagrepčanke su nastavile svoj ovogodišnji europut u CEV kupu, nakon što su ispale iz drugog i posljednjeg kruga kvalifikacija za CEV Ligu prvakinja na turniru u Rumunjskoj. Na tom su turniru, baš kao i na prvom u Zagrebu, za suparnice imale još jednu belgijsku ekipu, aktualne prvakinje Asterix iz Beverena, od kojih su u Blaju izgubile nakon velike borbe tek u petom setu.

Igraj na Mladost - Gent na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Trener Mladosti, Miodrag Miki Stojaković, uoči tog prvog susreta s belgijskim odbojkašicama kaže:

"Skautirali smo ekipu Genta, između ostalog i u njihovom dvoboju s Asterixom, pa mislim da smo ih dobro upoznali na taj način. Radi se zapravo o tipičnom predstavniku belgijske škole odbojke, igraju vrlo slično Asterixu, samo su za nijansu po meni ipak slabija ekipa. Imaju kao i mnoge belgijske ekipe kvalitetne strankinje, konkretno tri vrlo dobre Nizozemke."

I malo konkretnije o njima...

"Ne igraju s klasičnim korektorom, već je u njihovom sustavu igre i korektor uključen u prijem servisa, tako da konkretno četiri igračice primaju servis, i po potrebi 'maskiraju' onu kojoj možda u tom trenutku ne ide baš najbolje. Ali, znamo što nam je činiti i kako se boriti protiv njih."

Ekipa Genta u subotu je izgubila 2:3 od ekipe Tchalou u četvrtfinalu Belgijskog kupa, te također u pet setova i u posljednjem susretu 21. listopada domaćeg prvenstva od Antwerpa, pa su trenutno sedmoplasirane u ligi nakon pet odigranih susreta. Mladost je pak na drugoj poziciji sa 10 bodova i skorom 15-0, ali i jednom utakmicom manje.

"Prema posljednjim rezultatima čini se da Belgijanke nisu u najoptimalnijoj formi, dok mi u zadnje vrijeme dobro igramo i u pozitivnom smo nizu. Stoga mislim da imamo realne šanse izboriti kroz dvije utakmice osminu finala. Odigrali smo posljednju utakmicu ovog vikenda protiv Splita u Superligi i zasluženo slavili, a vrijedi istaknuti da su igrale one igračice koje dobivaju možda manju minutažu. U svakom slučaju, važno mi je da je ekipa zadovoljna, a u ovom trenutku svakako i jesu, jer igramo puno u posljednje vrijeme i sve dobijaju priliku. Primjerice, Andrea Mihaljević, korektorica koje je bila najčešće u fokusu do sada, protiv Splita je dobila zasluženi odmor. Nadamo se, naravno, i podršci publike u Domu odbojke, to nam uvijek puno znači", rekao je na kraju studiozni trener Mladosti Miki Stojaković.

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!