Nogomet

Jakirović: 'Rekao sam da je ovo kao neko polufinale, sad smo u finalu'

Petar Jenjić • četvrtak, 30.11.2023.
Jakirović: 'Rekao sam da je ovo kao neko polufinale, sad smo u finalu'
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Trener Dinama Sergej Jakirović prokomentirao je pobjedu svoje momčadi na gostovanju kod Astane. Modri su slavili s 2:0, a Jakirović je istaknuo da ih sada čeka svojevrsno finale...

Dinamo je slavio s 2:0 u gostima kod Astane, a trener Sergej Jakirović je za Arenu Sport dao svoj komentar na odigrani dvoboj.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Mislim da smo dobro ušli u utakmicu i do penala kontrolirali i imali posjed pod kontrolom. Protivnik je bio u niskom bloku. Ono što je bilo isto slabo su neforsirane greške, čiste lopte, stavljali su nas pod pritisak iz kontri. To smo, ajmo reći obranili. Na poluvremenu smo napravili zamjenu, Sučić je puno donio. Zabili smo gol odmah na početku i odveli utakmicu na našu stranu. Bilo je važno da ne srljamo jer će doći neka greška. Imali smo još situacija kada smo mogli zabiti, Moharrami je pogodio stativu. Kaneko je zabio super gol, kasnije smo iskontrolirali, posebno kada su imali igrača manje."

Astana je nerijetko dolazila naprijed u prvom dijelu.

"Morali smo riskirati, nismo imali što čekati jer su bili ispred nas. Njima je odgovaralo da čekaju i probaju kazniti iz kontre. Zagorac je obranio penal i to im je bio prvi dolazak. Znamo da imamo kvalitetne vratare."

Promjena na poluvremenu.

"Taktičke naravi, ali Bulat je imao problema i s energijom i nogom. Ristovski je visio, ali stisnuo je zube. Dino je bio isto virozan, on je odigrao 60 minuta. Završili smo s novim stoperskim parom i dobro. Momci su tu, trude se i dali su velik obol u pobjedu."

Europski debi za Gabrijela Rukavinu.

"Razmišljao sam i ranije, ali sam gledao što će biti s Petkovićem, on je bitan u prekidima i fazi obrane. Treba mu utakmica pa smo procijenili da igra Vidovića ostavimo skoro do kraja. Neka skuplja iskustvo, u budućnosti će biti više minuta sigurno."

Ballkani u posljednjem kolu za prolazak dalje.

"To smo i htjeli, nema ništa ljepše nego kad ovisiš o sebi. Prije utakmice sam rekao da je ovo kao neko polufinale, sad smo u finalu. Pred našom publikom moramo napraviti sve da pobijedimo i plasiramo u proljeće."

Konferencijska liga, skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Astana0:2Dinamo
Ballkani0:1Viktoria Plzeň
1Viktoria Plzeň 69:1+818
2Dinamo 610:5+59
3Ballkani 63:7-44
4Astana 64:13-94

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!