Nogomet

Villarreal i Maccabi odrađuju zaostatak iz trećeg kola i pripremaju se za ključne dvoboje

Mihaela Bradovski • srijeda, 06.12.2023.
Villarreal i Maccabi odrađuju zaostatak iz trećeg kola i pripremaju se za ključne dvoboje
Foto: EPA

Danas je na rasporedu jedan susret Europske lige, a u njemu se sastaju Villarreal i Maccabi iz Haife. Riječ je o odgođenom susretu trećeg kola...

Krajem listopada na rasporedu je bilo treće kolo europskih nogometnih natjecanja, a dvoboj između Villarreala i Maccabija iz Haife nije odigran. Dvoboj je odgođen na zahtjev Maccabija nakon izbijanja sukoba između Izraela i Hamasa te proglašenja ratnog stanja.

Igraj na Villarreal - Maccabi Haifa na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Kako bi se svi susreti odigrali prije posljednjeg kola, Villarreal i Maccabi danas će odraditi svoj zaostatak. I jedni i drugi se i dalje bore za ostvarenje ciljeva, ali su isto tako svjesni i jedni i drugi kako će ključne dvoboje odigrati ipak u posljednjem kolu.

Villarreal je trenutno drugi u skupini s tri boda manje od lidera Rennesa s kojim se sastaje u posljednjem kolu. Ako želi završiti kao prvi u skupini, morat će u posljednjem kolu svladati Rennes u gostima ili barem remizirati ukoliko danas upiše pobjedu.

Razlog tome je što je Villarreal u prvom dvoboju slavio protiv Rennesa s 1:0 stoga mu je današnja pobjeda bitna kako ne bi morao uzeti sva tri boda u posljednjem kolu na teškom gostovanju.

S druge strane Maccabi se ne može pohvaliti sjajnim rezultatima, nalazi se na posljednjem mjestu s tek jednim osvojenim bodom i gol razlikom 1:8. U tom bodu je "kvaka", naime u slučaju da u posljednjem kolu upiše pobjedu protiv Panathinaikosa, doći će na treće mjesto i izboriti nastavak natjecanja u Konferencijskoj ligi.

Iako će posljednje kolo biti ključno, prema priloženom jasno je da ovo nije baš neka nebitna utakmica.

Što su rekli

Marcelinho, trener Villarreala: "Od susreta protiv Panathinaikosa igrali smo četiri utakmice u devet dana. Bile su to utakmice koje su nam uzele puno energije i tek ćemo vidjeti koje ćemo igrače u ovom susretu koristiti. Čeka nas neugodan protivnik za kojeg znamo kako će igrati. Moramo biti čvrsti i ne smijemo im dopustiti da budu opasni."

Mjesto, vrijeme, sudac

Villarreal, Estadio de la Ceramica, 21:00

Sudac: Nick Walsh (Škotska)

Nedostaju

Villarreal: Aissa Mandi, Alberto Moreno, Yeremi Pino, Alexander Sorloth, Denis Suarez (ozljede)

Maccabi: Sean Goldberg (ozljeda)

Prošli dvoboj

U prvom dvoboju u Larnaki Villarreal je slavio s 2:1. Maccabi je poveo golom Abdoulayea Secka da bi preokret kreirali Alex Baena i Sorloth.

Prognoza

Villarreal je svakako favorit i bliži je pobjedi u ovom susretu.

FOTO: EPA/Jose Manuel Vidal

Europska liga, skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Panathinaikos1:2Rennes
Villarreal0:0Maccabi Haifa
1Villarreal 69:7+213
2Rennes 613:6+712
3Maccabi Haifa 63:9-65
4Panathinaikos 67:10-34

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!