Nogomet

Livaković: 'Dinamo je poštovao moju želju igrati za Fenerbahče'

Petar Jenjić • srijeda, 06.12.2023.
Livaković: 'Dinamo je poštovao moju želju igrati za Fenerbahče'
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Dominik Livaković dao je intervju za turski Sporx gdje se osvrnuo na svoj dolazak u Fenerbahče, kao i odlazak iz Dinama. Istaknuo je da jedva čeka igrati derbi protiv Galatasaraya...

Vratar Hrvatske i Fenerbahčea Dominik Livaković nakon sedam godina napustio je Dinamo i već se dobro udomaćio u redovima turskog kluba. Dao je intervju za turski Sportx.

Igraj na tursko prvenstvo na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Transfer je jako važna odluka za nogometaša i njegovu karijeru. Bilo je važno razmotriti sve moguće aspekte. Jako poštujem Dinamo i važnu ulogu koju je imao u mom razvoju. Klub je poštovao moju želju igrati za Fenerbahče. Razgovarao sam s Modrićem prije transfera, rekao je da je Fener odličan za mene, velik klub s bogatom poviješću. Poznajem ga jako dugo i jedan mi je od bližih prijatelja."

Fenerbahče je kao klub koji je često u borbi za trofeje.

"Istaknuo se iz nekoliko razloga. Bio sam impresioniran planovima kluba, posvećenošću uspjehu i strašću za igrom. Cilj je biti na vrhu i boriti se za prvenstvo. Naravno da je pritisak za osvojiti, ali koristimo ga kao motivaciju, uvijek ciljamo najbolje rezultate. Ideja igrati pred navijačima Fenerbahčea me privlačila."

U Turskoj se igra dosta važnih i velikih derbija.

"Derbiji su posebni diljem svijeta, posebno je to intenzivno u Turskoj. Rivalstvo Fenera i Galatasaraya je legendarno. Za igrače te utakmice nisu samo tri boda. Jedva čekam doživjeti taj derbi iz prve ruke i dati sve od sebe da se navijači Fenerbahčea ponose sa mnom."

U klubu se dobro sprijateljio s Edinom Džekom i Dušanom Tadićem.

"Džeko, Tadić i Zajc su me jako dobro dočekali od samog početka. Slično su i igrači iz Turske i drugih država. Svi su bili pristupačni i hvala im na tome."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!