Košarka

Pistonsi još uvijek nemaju namjeru trgovati Bogdanovićem

Filip Mihoković • četvrtak, 07.12.2023.
Pistonsi još uvijek nemaju namjeru trgovati Bogdanovićem
Foto: EPA

Bojan Bogdanović sve je češće ime koje se spominje u različitim trade spekulacijama. Razlog tome je što se njegovi Detroit Pistonsi nalaze na začelju NBA lige s rekordom 2-19, a Bojan je većinu dosadašnje sezone proveo ozljeđen.

Nedavno se konačno vratio na NBA parkete i nastavio formu u kakvoj je bio i prije ozljede što nije pomoglo Pistonsima koji su izgubili posljednjih 18 susreta. Pistonsi su momčad s mnogo mladih talentiranih igrača s potencijalom all-star razine, no zbog nekog razloga ove sezone ne mogu pronaći recept za pobjedu. Smatrali su mnogi da će se to promijeniti s Bojanovim povratkom na NBA parkete, no kako se pokazalo, ni to nije bio slučaj.

Igraj na utakmice NBA kupa na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Problem Pistonsa mnogo je dublji. Monty Williams za sada nije pronašao način da izvuče maksimum iz svoje momčadi. Prisjetimo se, Pistonsi su prvim izborom prve runde NBA Drafta 2021. godine izabrali Cadea Cunninghama, te od tada okupili momčad punu mladih talenata: Ausar Thompson, Jaden Ivey, Jalen Duren i Killian Hayes samo su neki od njih. Unatoč velikom broju talenata, Williams nije pronašao točnu formulu za rotacije i obrambene zadaće u momčadi kojoj prosjek godina iznosi 25.

Idejni proces oko stvaranja ekipe bio je upravo dovođenje Bogdanovića kako bi svojim iskustvom utjecao na mlade igrače. Iako se radi o malom uzorku utakmica, Bojan je trenutno na prosjeku od 22 poena, 3.0 skoka i 4.5 asistencije. Budući da se radi o iskusnom igraču, koji je igrao u Europi i iskusio doigravanje u NBA-u nekoliko puta, te više puta vodio Hrvatsku na međunarodnim natjecanjima, mnogo NBA ekipa smatra da je upravo on dio slagalice koji im fali kako bi ozbiljno konkurirali za naslov.

Unatoč tome, Detroit Pistonsi ne planiraju uključiti Bojana niti u jednoj razmjeni s obzirom da smatraju da će upravo njegova veteranska prisutnost među mladim igračima biti ključna za spašavanje katastrofalnog početka sezone. Hoće li na kraju Pistonsi za Bogdanovića dobiti "ponudu koju ne mogu odbiti", te biti prisiljeni razmijeniti hrvatskog NBA veterana kako bi spasili sezonu, preostaje nam vidjeti.

FOTO: EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!