Zimski sportovi

Ovosezonski rekord NHL-a i čak 12 raspucavanja u pobjedi Pittsburgha

HINA, Petar Jenjić • četvrtak, 14.12.2023.
Ovosezonski rekord NHL-a i čak 12 raspucavanja u pobjedi Pittsburgha

U susretu NHL-a, Pittsburgh Penguinsi slavili su na gostovanju kod Montreal Canadiensa. Nakon tri trećine bilo je 3:3, da bi gosti nakon 12 serija raspucavanja stigli do pobjede...

Hokejaši Pittsburgh Penguinsa slavili su s 4:3 na gostovanju kod Montreal Canadiensa, a do pobjede su došli tek u 12. seriji raspucavanja, što je ovosezonski rekord u NHL-u, kad je Jansen Harkins svladao domaćeg vratara Sama Montembeaulta.

Igraj na utakmice NHL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Čuvar mreže Canadiensa zaustavio je osam od 12 udaraca u raspucavanju, a u osnovnom dijelu utakmice i produžetku je sakupio 27 obrana. Njegov suparnik na drugoj strani Alex Nedeljković je imao 39 obrana, a zaustavio je devet od 12 pokušaja igrača Montreala u raspucavanju.

Montreal je nakon nešto više od 12 minuta igre imao vodstvo od 2:0 golovima Davida Savarda i Jaydena Strublea. Gosti su smanjili preko Sydneya Crosbyja, da bi prvu trećinu domaćin zaključio vodstvo 3:1, zahvaljujući golu Seana Monahana.

Pittsburgh je u drugoj trećini stigao do poravnanja golovima Jakea Guentzela i Crosbyja, dok u posljednjoj trećini se rezultat više nije mijenjao.

NHL:
Montreal Canadiens - Pittsburgh Penguins 3:4 (nakon raspucavanja)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!