Nogomet

Zrinjski nastup u Konferencijskoj ligi zaključuje protiv prve momčadi skupine

Petar Jenjić • četvrtak, 14.12.2023.
Zrinjski nastup u Konferencijskoj ligi zaključuje protiv prve momčadi skupine
Foto: EPA

Pred nama je posljednje kolo Konferencijske lige. Svoj nastup u premijernoj europskoj jeseni imat će mostarski Zrinjski koji će igrati protiv vodeće momčadi skupine...

Posljednju utakmicu u Konferencijskoj ligi odigrat će Zrinjski koji će na kraju premijerne europske sezone ugostiti najtežeg mogućeg protivnika, Aston Villu. Dvoboj na stadionu pod Bijelim Brijegom igra se od 18:45 sati, a sudit će ga mađarski sudac Balazs Berke.

Igraj na Zrinjski - Aston Villa na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sve je za Zrinjski krenulo briljantno nakon čudesnog preokreta protiv AZ Alkmaara, ali nakon toga, uz manji nedostatak sreće, nije osvojen nijedan bod. Dva puta do pobjede je dolazila Legia (1:2, 2:0), a po jednom AZ i Aston Villa istim rezultatom (1:0). Upravo je taj poraz od engleske momčadi bolan, posebno jer je stigao duboko u sudačkoj nadoknadi pogotkom Johna McGinna.

Ne vjerujemo da će im to preteško pasti, s obzirom na sve prikazano. Još u najavi susreta trener Mario Ivanković rekao je da je ovo sve nagrada za godine kvalitetnog rada koji se u potpunosti isplatio. Ipak, europske utakmice ostavljaju određeni danak u nacionalnom prvenstvu u kojem Zrinjski nije dominantan kao zadnjih godina.

Posebno je bolan bio poraz na gostovanju kod posljednje Zvijezde 09 koja je slavila s 2:1. U međuvremenu je slavio u hercegovačkom derbiju u gostima kod Širokog Brijega (2:0), ali bez obzira na to, Borac drži prvo mjesto s 42 boda, sedam više od aktualnog prvaka koji će u drugom dijelu sezone to pokušati nadoknaditi.

S druge strane, ne treba previše govoriti o kvalitetama Aston Ville koja je vodeća u skupini s 12 bodova i večeras joj je dovoljan samo bod za potvrdu prvog mjesta. Grupnu fazu otvorila je porazom kod Legije 3:2, nakon čega je svladala Zrinjski (1:0), AZ Alkmaar u gostima (4:1) i kod kuće (2:1), dok je u prošlom kolu bila bolja od poljske ekipe istim rezultatom.

Momčad Unaija Emeryja jako dobro stoji u Premiershipu, a prije dolaska u Mostar igrala je pred svojim navijačima protiv, do tada, vodećeg Arsenala, kojeg je svladala pogotkom McGinna. Nakon 16 odigranih kola trenutno je na trećem mjestu s jednim bodom iza Topnika i dva iza vodećeg Liverpoola.

Što su rekli

Mario Ivanković, trener Zrinjskog: "To je momčad koja igra možda i najatraktivniji nogomet u Europi i predvođen je trenerom koji ima niz europskih titula. Ovo nam je nagrada za godine kvalitetnog rada, došlo je da uživamo. Nama je prvenstveno želja počastiti navijače i zahvaliti im za svu potporu koju na pružaju. Svjesni smo njihove snage, ali ih se ne pribojavamo."

Unai Emery, trener Aston Ville: "Došao je posljednji susret u grupnoj fazi i ako želimo biti prvi u skupini, moramo uzeti barem jedan bod. Mislim da će Zrinjski biti motiviran pred svojim navijačima, poštujem ih i taktički mislim da se radi o dobroj ekipi."

Mjesto, vrijeme, suci

Stadion pod Bijelim Brijegom, Mostar, 18:45

Sudac: Balazs Berke (Mađarska)

Nedostaju

Zrinjski: Barišić, Tičinović (pod upitnikom)

Aston Villa: Traore, Mings, Buendia (ozljede)

Zadnji susret

Dugo je Zrinjski odolijevao napadima engleske momčadi koja je probila protivnika tek u 94. minuti.

Prognoza

Sve osim pobjede Aston Ville večeras bilo bi pravo iznenađenje, no očekujemo da će obje ekipe postići barem po pogodak.

FOTO: EPA/Fehim Demir

Konferencijska liga, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Zrinjski1:1Aston Villa
Legia Varšava2:0AZ Alkmaar
1Aston Villa 612:7+513
2Legia Varšava 610:6+412
3AZ Alkmaar 67:12-56
4Zrinjski 66:10-44

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!