Nogomet

AS: 'Betis je dobio ugodan ždrijeb, zeleno-bijeli su favoriti'

Branimir Korać, HINA • ponedjeljak, 18.12.2023.
AS: 'Betis je dobio ugodan ždrijeb, zeleno-bijeli su favoriti'
Foto: EPA

Španjolski mediji u ponedjeljak s poštovanjem pišu o zagrebačkom Dinamu koji će sa seviljskim Betisom odmjeriti snage u 1/16 finala Konferencijske lige, smatrajući da je Betis favorit u dvije utakmice u veljači.

Radijska postaja Cadena COPE izvijestila je da Betis, nakon razočaravajućeg ispadanja iz Europske lige, nastoji zakoračiti na pravi put i napraviti nešto veliko.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Kako bi to postigao morat će nadigrati zagrebački Dinamo, klasik europskog nogometa, koji običava igrati i u Ligi prvaka, ali koji je izgubio važne igrače, prodane, i koji se namučio da zauzme drugo mjesto u skupini s Viktorijom Plzen, Astanom i Ballkanijem", naveo je taj medij.

Betis se u ždrijebu našao nakon ispadanja iz snažnijeg natjecanja, Europske lige, gdje je u četvrtak izgubio s 2:3 od Glasgow Rangersa u ključnoj utakmici. Zeleno-bijeli su završili natjecanje kao treći u skupini iza Rangersa i Slavije Prag, a ispred ciparskog Arisa.

"Betis je sada dobio ugodan ždrijeb jer će se suprotstaviti zagrebačkom Dinamu. Zeleno-bijeli su favoriti", pišu novine AS.

Lokalne novine Diario de Sevilla obavijestile su čitatelje da se Dinamo, "jedan od povijesnih klubova s Balkana", nalazi na trećem mjestu u prvenstvu Hrvatske, iza Hajduka i Rijeke.

Novine Marca, međutim, navode da je aktualni hrvatski prvak "neugodan protivnik".

Betis, sedmoplasirana momčad španjolskog prvenstva, dosad je igrala samo s Rijekom od hrvatskih klubova u europskim natjecanjima.

Betis i Rijeka su 2013. godine odigrali 1:1 i 0:0 u skupini Europske lige u kojoj su još bili francuski Lyon i portugalska Vitoria Guimaraes.

FOTO: EPA/Jose Manuel Vidal

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!