Tenis

Nadal se vraća na Tour, Carlos Moya zabrinut oko povratka

Mario Borko • utorak, 19.12.2023.
Nadal se vraća na Tour, Carlos Moya zabrinut oko povratka
Foto: EPA

Jedan od najvećih tenisača svih vremena Rafael Nadal najavio je povratak uoči Australian Opena, a njegov trener Carlos Moya zabrinut je zbog njegovog dugog izbivanja s terena…

Prošlo je jedanaest mjeseci otkako je Rafael Nadal odigrao svoj posljednji meč na ATP Touru, a njegov dugo iščekivani povratak zakazan je u Brisbaneu krajem ove godine. Španjolčev glavni trener od 2016. godine, Carlos Moya, zabrinut je zbog posljedica koje je dugo izbivanje ostavilo na njegovom tenisaču.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nadal je u lipnju napunio 37 godina i uzevši u obzir njegovu konstantu borbu s ozljedama tijekom karijere, jasno je da je kraj blizu.

''Može se reći da mu baterije postaju sve slabije, svaki sportaš ima svoj rok trajanja, a on se svaki dan sve više bliži svom. Vrlo rijetko znaš kad je došlo vrijeme da se povučeš, jednostavno pokušavaš dokle ide. Svi imamo sumnje oko njegovog povratka i kako će to izgledati, a najviše sam Rafa'', rekao je Moya.

Posljednji meč odigrao je na Australian Openu gdje ga je, kao prvog nositelja turnira, u drugom kolu zaustavio Mackenzie McDonald.

''U procesu povratka postepeno smo pojačavali intenzitet treninga, ali uvijek vrlo pažljivo sljedeći zacrtani plan. Povremeno smo morali ići i korak unatrag da bi se odmorili, ali to je tako kada ti više nije dvadeset godina.''

Rafa je u karijeri osvojio 22 grand slam naslova, a dva su stigla u Australiji 2009. i 2022. godine. Turnir gotovo uvijek prate velike vrućine, a to bi za Nadala, u ovoj fazi karijere, mogao biti problem.

''Rafa na treninzima radi vrlo dobro, ali nisu isti uvjeti na treningu i u meču. Igrati mečeve od pet setova i to svaka dva dana, to je stvar koja me brine, ali srećom turnir nije sutra i imamo još vremena za pripremu'', zaključio je Moya, koji je svoju karijeru okončao s 34 godine.

FOTO: EPA/JAMES ROSS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!