Nogomet

Tko će stati uz Real Madrid i Barcelonu? Sve više klubova odbacuje ideju ulaska u Superligu

Branimir Korać • četvrtak, 21.12.2023.
Tko će stati uz Real Madrid i Barcelonu? Sve više klubova odbacuje ideju ulaska u Superligu
Foto: EPA

Odluka Europskog suda kojom se daje zeleno svjetlo za pokretanje Superlige, čini se ipak neće protresti nogomet onako kako se očekivalo. Klubovi zasad uglavnom odbacuju ideju Superlige...

Iako je Florentino Perez oduševljeno komentirao presudu prema kojoj nema prepreka o osnivanju Superlige, oduševljenje bi moglo splasnuti nakon prvih reakcija klubova na najave o pokretanju ovog natjecanja.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Savezi i klubovi uglavnom zasad odbacuju mogućnost priključivanja i to uglavnom oni elitni klubovi koji bi se zasigurno našli u krugu onih koje Teal i Barcelona, zagovaratelji Superlige, žele u tom društvu.

Talijanski nogometni savez odmah je najavio kako će isključiti sve klubove koji se priključe Superligi postavivši im tako ultimatum. Nije dugo trebalo da se Roma i Inter oglase i odbace opciju igranja Superlige.

Oglasio se i PSG koji je i u prvoj rundi pokušaja pokretanja Superlige bio najveći protivnik takve ideje. Razmišljanje nije promijenio te je i dalje čvrsto uz Uefu.

"PSG u potpunosti odbacuje sve planove takozvane Superlige što je slučaj od prvog dana i tako će uvijek i biti. PSG podržava europski sportski model, vrijednosti natjecanja i uključivanja i surađuje sa svim sudionicima europskog nogometa, posebno navijačima i igračima koji su najvažniji", poručili su iz PSG-a.

Kako stvari stoje, Superliga bi mogla ponovno na čekanje ili, s obzirom da je novac taj koji je isključivo pokreće, možda će postojati nekakva opcija sa saudijskim klubovima i manjim dijelom europskih klubova.

FOTO: EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!