Nogomet

Luis Suarez priključio se Leu Messiju u Inter Miamiju

HINA, Petar Jenjić • petak, 22.12.2023.
Luis Suarez priključio se Leu Messiju u Inter Miamiju
Foto: EPA

Inter Miami u svoje je redove doveo još jednog nekadašnjeg igrača Barcelone. Luis Suarez potpisao je do kraja 2024. godine...

Legendarni urugvajski napadač Luis Suarez potpisao je ugovor za Inter iz Miamija, objavio je u petak klub iz Major League Soccera.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Urugvajac će se tako ponovo udružiti s bivšim suigračima iz Barcelone Lionelom Messijem, Sergiom Busquetsom i Jordijem Albom s kojima je dijelio svlačionicu na Camp Nou šest godina osvojivši pritom četiri prvenstva i jednu Ligu prvaka.

"Sretan sam i uzbuđen što ću prihvatiti novi izazov s Interom. Jedva čekam početak sezone, spreman sam naporno raditi kako bih ostvario san o osvajanju titule s ovim velikim klubom", kazao je Suarez za klupsku stranicu nakon što je potpisao ugovor do kraja 2024.

Urugvajski reprezentativac dolazi u Miami iz brazilskog Gremia, gdje je zabio 26 golova i upisao 17 asistencija u svim natjecanjima, vodeći momčad do dva trofeja ove godine.

Suarez i Messi bili su dio slavnog napadačkog trija Barce - zajedno s brazilskim napadačem Neymarom - koji je dominirao Španjolskom i Europom u sezoni 2014./15. kada su osvojili La Ligu, Copa del Rey i Ligu prvaka.

Tijekom karijere je igrao i za: Nacional, Groningen, Ajax, Liverpool, te Atletico Madrid. Ukupno je zabio više od 500 seniorskih golova za klub i državu u karijeri koja traje gotovo dva desetljeća. Za reprezentaciju je upisao 138 nastupa i postigao rekordnih 68 golova.

"Oduševljeni smo što se igrač Luisove kvalitete i strasti za igrom pridružio našem klubu. Pridružuje se ekipi koja nadahnjuje sljedeću generaciju i veselimo se što ćemo ga vidjeti na terenu s bivšim suigračima i mladim igračima iz naše Akademije", rekao je Interov suvlasnik David Beckham.

Miami je osvojio Liga kup 2023. nakon Messijeva dolaska, ali se nije kvalificirao u doigravanje MLS kupa.

FOTO: EPA/Noushad Thekkayil

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!