Košarka

The Athletic: Pistonsi ne žele razmijeniti Bogdanovića

Filip Mihoković • subota, 30.12.2023.
The Athletic: Pistonsi ne žele razmijeniti Bogdanovića
Foto: EPA

Detroit Pistonsi ne žele razmijeniti Bojana Bogdanovića usred katastrofalne sezone. Osim što su ostvarili najduži niz poraza u povijesti NBA lige, momčadi koje ciljaju na trofej Larry O'Briena kruže kao strvinari oko Detroita pokušavajući im "oteti" ponajboljeg igrača...

Pistonsi se nalaze u izrazito nezahvalnoj situaciji. Posljednja su momčad u NBA-u s omjerom 2-29, a katastrofalnu igru ove sezone poboljšao je povratak Bojana Bogdanovića koji je propustio početak zbog ozljede. No ni to nije bilo dovoljno Detroitu da prekine negativni niz.

Igraj na NBA ligu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U posljednjem susretu protiv Boston Celticsa, momčadi Detroita naziralo se svjetlo na kraju tunela, no na kraju je ispustila vodstvo i izgubila u produžecima. Sjajan učinak ostvarili su nadolazeća zvijezda Cade Cunningham i NBA veteran Bojan Bogdanović, za kojeg se javilo mnogo interesa kod klubova koji pretendiraju na titulu ove sezone.

Razmjena Bogdanovića bio bi logičan potez za Pistonse budući da je hrvatski reprezentativac jedini iskusni igrač u momčadi punoj mladih talenata pa sigurno ne želi potratiti svoje zadnje najbolje godine na ovakve rezultate. Međutim, stručni stožer Pistonsa stoji čvrsto pri svojim prijašnjim izjavama, ponovno potvrdivši da nemaju namjeru razmijeniti Bojana

Sam Vecenie iz The Athletica prenosi:

"Pistonsi žele biti dobri i ne razmjenjivati dobre igrače. Ne žele ostati bez Bojana čak i ako će sljedeće sezone u igru ulaziti s klupe."

Bogdanović je ove sezone na prosjeku od 19.7 poena, 3.5 skokova i 2.8 asistencije, a svaki od pretendenata na titulu zasigurno bi "odriješio kesu" kako bi doveo iskusnog hrvatskog reprezentativca.

Izgleda da se za sada to neće ostvariti, a preostaje vidjeti hoće li Pistonsi popustiti pod pritiskom drugih klubova i razmijeniti Bogdanovića kako bi klubu osigurali bolju budućnost. U aktualnoj sezoni ne preostaje im mnogo toga osim razvijati mlade igrače.

FOTO: EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!