Tenis

Ćorić doveo Hrvatsku u vodstvo protiv Nizozemske!

Petar Jenjić • utorak, 02.01.2024.
Ćorić doveo Hrvatsku u vodstvo protiv Nizozemske!
Foto: EPA

Hrvatska je povela protiv Nizozemske u svom drugom nastupu na United Cupu. Borna Ćorić svladao je Tallona Griekspoora u dva seta...

Nakon poraza od Norveške, Hrvatsku je na United Cupu čekao dvoboj s Nizozemskom, a prvi je na teren izišao Borna Ćorić koji je igrao protiv Tallona Griekspoora, trenutno 23. tenisača svijeta.

Igraj na United Cup na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon dva sata i jedne minute provedene na terenu hrvatski tenisač slavio je sa 7:6, 6:4. Bio je to njihov drugi međusobni dvoboj i druga pobjeda Ćorića bez izgubljenog seta.

U prvom setu nije bilo breakova, a na servis Ćorića dvije vezane set lopte imao je Griekspoor. Nizozemac ih nije uspio iskoristiti, uskoro je stigao tie-break, a u 13. igri je sa 7:4 bolji bio hrvatski tenisač.

Odmah na početku drugog hrvatski predstavnik iskoristio je drugu break šansu, a zatim i poveo s 3:0. Griekspoor je napravio break bez izgubljenog poena i uspio poravnati rezultat na 4:4.

Ćorić je dobio svoj servis i poveo s 5:4, a sljedeći gem jako se odužio. Griekspoor je imao šanse poravnati, hrvatski tenisač propustio je dvije meč lopte, ali treću je ipak uzeo.

Nakon Ćorića na teren će izaći Donna Vekić koja će za protivnicu imati Arantxu Rus, trenutno 51. tenisačicu svijeta.

United Cup:
Hrvatska - Nizozemska 1:0
Borna Ćorić - Tallon Griekspoor 7:6 (4), 6:4

FOTO: EPA/Jorge Reyes

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!