Nogomet

Osijek krenuo s pripremama, Zekić poručio: 'Nadam se da ćemo se pojačati što je prije moguće'

Mario Borko • srijeda, 03.01.2024.
Osijek krenuo s pripremama, Zekić poručio: 'Nadam se da ćemo se pojačati što je prije moguće'
Foto: NK Osijek

Dan nakon Dinama i Rijeke s pripremama su krenuli i Osječani. Za klupsku televiziju govorili su kapetan Vedran Jugović i trener Zoran Zekić, koji su iznijeli svoja očekivanja uoči proljetnog dijela sezone...

Iza Osijeka je turbulentna jesen, Stjepan Tomas trajao je do listopada nakon čega ga je naslijedio Zoran Zekić. S novim trenerom stigla su velika očekivanja, koja su postala još veća nakon trijumfa u Splitu. Ipak pravi problemi su tek kasnije isplivali, pa četvrto mjesto na zimskoj stanicu nakon niza od šest utakmica bez pobjede ne djeluje toliko loše.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Osječani su krenuli s proljetnim pripremama, a kapetan Vedran Jugović vjeruje da ćemo nakon njih gledati novu momčad.

"Najprije svim zaposlenicima, suigračima i navijačima želim sve najbolje u novoj godini. Naše su želje da budemo što bolji, sportašima je da bi to ostvarili primarno potrebno zdravlje tako da želim svim mojim suigračima da budu zdravi i da se što bolje pripremimo. Pred nama je stvarno težak i mukotrpan rad jer samo tako možemo doći do toga da počnemo rasti."

Osijek je posljednje tri sezone završavao među tri najbolje ekipe, a pod Nenadom Bjelicom prvi je puta završio i kao drugi u prvenstvu s rekordnim brojem bodova. Ove sezone primjetan je pad i iako prva tri mjesta djeluju nedostižno, Osijek bi na dobrom proljetnom djelu sezone mogao graditi budućnost.

"Prošlu godinu su stvarno obilježili neki čudni trenuci, puno promjena, malo i zaokret klupske politike. Ipak dogodio se i jedan od najljepših događaja u povijesti, prelazak na Opus Arenu. Zbog svega toga, a primarno rezultata našim navijačima je sigurno bilo stresno. Najbitnije je uhvatiti kontinuitet, povratiti respekt nogometne javnosti, vratiti identitet kluba i da svi znaju kad dolaze na Opus Arenu da ovdje ne dolaze po bodove. Uvjeren sam da ćemo biti na tom tragu, da ćemo se tako i pripremati. Imamo kvalitetu, imamo fantastičan stručni stožer i ljude koji vode klub. Uz pojačanja koja nam nužno trebaju siguran sam da ćemo biti puno bolji", najavio je prvo proljeće na Opus Areni kapetan Vedran Jugović.

Zoran Zekić je u prvom mandatu Osijek vodio čak 152 puta, a nakon prvih deset turbulentnih utakmica u drugom, svjestan je da mora bolje.

"Teško je nazvati ovih 20 dana pripremama, to je usporedivo s reprezentativnom pauzom, ali kako nama tako i svima drugima. Nemamo baš previše vremena, moramo od prvog dana krenuti ozbiljno i koncentrirano. Nadam se da ćemo pronaći unutarnje rezerve, ali isto tako da ćemo se ipak pojačati što je prije moguće. Želim da imamo što jasniju sliku što se tiče igračkog kadra, profila i stila kakvim ćemo igrati", rekao je Zekić uoči početka priprema.

Osijek će do 12. siječnja trenirati kod kuće, a zatim odlazi na pripreme u Novigrad gdje će odigrati četiri prijateljske utakmice.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!