Zimski sportovi

Krešimir Crnković u Oberhofu stigao do prvih ovosezonskih bodova

Branimir Korać, HINA • petak, 05.01.2024.
Krešimir Crnković u Oberhofu stigao do prvih ovosezonskih bodova
Foto: EPA

Biatlonci su u Oberhofu odradili sprint u kojem je nastupio i hrvatski biatlonac Krešimir Crnković te dobrim nastupom došao do prvih ovosezonskih bodova u Svjetskom kupu...

Najbolji hrvatski biatlonac Krešimir Crnković osvojio je 38. mjesto u sprintu (10 km) za Svjetski kup u njemačkom Oberhofu, čime je došao i do prva tri boda u ovoj sezoni u kojoj je svoju drugu pobjedu ostvario Nijemac Benedikt Doll.

Njemu su za svladavanje dionice od 10 km trebale 24 minute i 12.2 sekundi, uz jedan promašaj na dva gađanja, a Crnković je za 33-godišnjim Nijemcem zaostao za dvije minute i 7.3 sekundi, s time da je imao jedan promašaj više od pobjednika.

Za 29-godišnjaka iz Brod Moravica ovo je šesti put da je u natjecanjima za Svjetski kup došao do bodova, a to je ostvario na istoj stazi na kojoj je prije sedam godina osvojio i prve bodove, kada je bio 37., također u sprintu. Crnković, koji je u četvrtak proslavio 29. rođendan, do ovog je rezultata na zahtjevnoj stazi došao ujednačenom, vrlo dobrom izvedbom, kako u trkačkom dijelu, tako i u pucačkom.

Hrvatski biatlonac će novu priliku za osvajanje bodova imati već u subotu, kad je u Oberhofu na rasporedu dohvatna utrka (12,5 km), u koju će 60 biatlonaca startati prema redoslijedu iz današnjeg sprinta i s ostvarenim zaostacima koji su među prvom trojicom bili minimalni pa će borba za pobjedu biti vrlo neizvjesna.

Drugoplasirani Norvežanin Sturla Holm Laegreid je za Dollom zaostao samo 1.8 sekundi, a njegov sunarodnjak Endre Stroemsheim je od pobjednika bio sporiji za 5.4 sekundi. Najbolji svjetski biatlonac Johannes Thingnes Boe je osvojio četvrto mjesto s 19.6 sekundi zaostatka, ali je imao jedan promašaj više od trojca s pobjedničkog postolja te je morao pretrčati 150 m više.

Bivši hrvatski olimpijac i osvajač bronce na Igrama 2010. u Vancouveru, slovenski reprezentativac Jakov Fak, podijelio je peto mjesto s Nijemcem Johannesom Kuehnom. Obojica su pogodili svih deset meta i za pobjednikom zaostali 29.8 sekundi.

Nakon današnjeg natjecanja, devetog od 21 iz kalendara Svjetskog kupa, Johannes Thingnes Boe je zadržao vodeću poziciju u ukupnom redoslijedu s 534 boda, a drugi je njegov stariji brat Tarjei Boe s 447 bodova. U redoslijedu za Mali kristalni globus u sprintu vodi Benedikt Doll s 247 bodova, ispred Tarjeija Boea s 228 i Sturle Holma Laegreida s 221.

Krešimir Crnković je s tri boda na 60. mjestu u sprintu te 72. u ukupnom redoslijedu.

Subotnja dohvatna utrka će započeti u 12.25 sati.

FOTO: EPA/HANNIBAL HANSCHKE

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!