Europsko prvenstvo 2024., skupina E, 1. kolo, 11.01.2024, 20:30 h
Švedska
Švedska 29:20 Bosna i Hercegovina

Švedska zaustavila nalet Bosne i Hercegovine i na kraju uvjerljivo slavila

Mihaela Bradovski • četvrtak, 11.01.2024.
Švedska zaustavila nalet Bosne i Hercegovine i na kraju uvjerljivo slavila
Foto: EPA

Razlika u kvaliteti nije bila upitna, ali nešto opušteniji ulazak Švedske u drugo poluvrijeme vratio je zanimljivost u dvoboj. Bosna i Hercegovina ipak nije iznenadila i posve se vratila u susret, Švedska je na kraju ipak uvjerljivo slavila s 29:20...

Švedska je u ovaj dvoboj ušla kao ogroman favorit, no na kraju treba reći kako se i potrošila više od očekivanog. Posebno nakon onako uvjerljivo dobivenih prvih pola sata igre.

Igraj na utakmice Europskog prvenstva u rukometu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Do odlaska na odmor švedski su rukometaši otišli na 14:7, sa standardno pouzdanim Palickom na vratima i raspoloženim Wanneom u napadu koji je u tih pola sata igre postigao četiri pogodaka, sva četiri vezana u razmaku od pet minuta.

No bez obzira na slabu prvu dionicu, Smajlagićevi izabranici su ti koji su u nastavak ušli ozbiljnije te su do 44. minute postigli četiri zgoditka više od Šveđana te se primaknuli na -3. U tom periodu kratko je na klupu morao Palicka, nakon jedne lopte u glavu prilikom šuta s crte, a koliko svojoj momčadi znači još je jednom demonstrirao obranom sedmerca kod 21:17 jedanaest minuta prije kraja.

Malo nakon toga podigle su se i tenzije na terenu, nakon još jedne lopte u glavu švedskih igrača, a upravo je skandinavski sastav taj koji je brže ohladio glavu. U narednim minutama doslovno su pretrčali BiH sastav, dobar dio pogodaka u toj završnici postignut je iz kontranapada za koje Benjamin Burić nije nalazio odgovore.

Malo je trebalo izabranoj vrsti Glenna Solberga da zahvaljujući svojoj prepoznatljivoj igri stigne do dvoznamenkaste razlike koja je na kraju ublažena na konačnih 29:20.

Iako je reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala dobrih 15-ak minuta, s realizacijom poput večerašnje teško bi se za bodove izborila i protiv slabijih ekipa od Švedske. Marko Panić susret je završio s tri pogotka i sedam promašaja, izrazito slab šuterski dan imao je i Dino Hamidović (2/7). Zagrebaš Adin Faljić s četiri postignuta pogotka predvodio je BiH strijelce, dok je Benjamin Burić upisao osam obrana.

Na drugoj strani Palicka je zaustavio 14 šuteva, dok su udarne snage u napadu još jednom bili Wanne s devet postignutih pogodaka, Sandell s učinkom pet od pet i kapetan Gottfridsson (4/4).

Europsko rukometno prvenstvo, skupina E, 1. kolo:
Švedska - Bosna i Hercegovina 29:20 (14:7)

FOTO: EPA/RONALD WITTEK

Europsko prvenstvo 2024., skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Nizozemska34:29Gruzija
Švedska29:20Bosna i Hercegovina
1Švedska 3100:74+266
2Nizozemska 398:78+204
3Gruzija 377:95-182
4Bosna i Hercegovina 359:87-280

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!