Rukomet

Švedska i Danska odradile posao i lako slavile protiv nedoraslih protivnika

Mihaela Bradovski • subota, 13.01.2024.
Švedska i Danska odradile posao i lako slavile protiv nedoraslih protivnika
Foto: EPA

U skupinama E i F poznati su putnici u Glavnu rundu. Današnjim pobjedama prolaz su osigurali Švedska i Nizozemska iz skupine E te Danska i Portugal iz skupine F. U večernjem terminu Šveđani i Danci upisali su uvjerljive pobjede...

Baš poput prvih utakmica dana skupina E i F, i druge dvije završile su očekivanim slavljima, onima Švedske i Danske. Obje skandinavske vrste upisale su više nego uvjerljive pobjede protiv Gruzije, odnosno Grčke. Niti u jednom trenutku njihovo drugo slavlje na EP-u nije došlo pod znak upitnika.

Igraj na utakmice EP u rukometu na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sve je, i u jednom i u drugom susretu, bilo gotovo već u prvom dijelu. Šveđani su ostavili Gruzijce na devet golova u prvih pola sata igre, uz svoja 23 postignuta, dok je prvo poluvrijeme susreta Skupine F završilo 20:13 u korist danskih rukometaša.

U nastavku susreta selekcije Nikolaja Jacobsena, odnosno Glenna Solberga trebale su samo dovršiti posao. Danska se zaustavila na +12, dok je švedska vrsta bila uspješnija za 16 pogodaka.

Najviše pogodaka u dresu Švedske postigao je Sebastian Karlsson, njih sedam, a s dva manje slijedio ga je Daniel Pettersson. Gotovo svi Šveđani koji su nastupili upisali su se u listu strijelaca, dok je na golu debi na europskim prvenstvima upisao Simon Möller.

U ovu pobjedu Möller je ugradio sedam obrana, jednu više od Thulina. Najuspješniji protiv njih bio je Arsenašvili sa šest uspješnih šuteva.

U drugom susretu najraspoloženiji je bio Damgaard s deset pogodaka iz 13 pokušaja, vratar Landin zaustavio je 11 udaraca, a na drugoj su strani po četiri pogotka zabili Boskos i Kederis.

Švedska i Danska sada imaju četiri osvojena boda, baš koliko i Nizozemska, odnosno Portugal, a u trećem kolu očekuju ih upravo dvoboji protiv selekcija koje ih u stopu slijede.

Europsko rukometno prvenstvo, skupina E, 2. kolo:
Gruzija - Švedska 26:42 (9:23)

Europsko rukometno prvenstvo, skupina F, 2. kolo:
Grčka - Danska 28:40 (13:20)

FOTO: EPA/Anna Szilagyi

Europsko prvenstvo 2024., skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Bosna i Hercegovina20:36Nizozemska
Gruzija26:42Švedska
1Švedska 3100:74+266
2Nizozemska 398:78+204
3Gruzija 377:95-182
4Bosna i Hercegovina 359:87-280

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!