Nogomet

Visoka pobjeda Južnoafričke Republike, Maroko remizirao s DR Kongom

Petar Jenjić • nedjelja, 21.01.2024.
Visoka pobjeda Južnoafričke Republike, Maroko remizirao s DR Kongom

Odigrane su tri utakmice drugog kola Afričkog kupa nacija. Maroko je remizirao protiv DR Konga, kao i Zambija protiv Tanzanije, dok se Južnoafrička Republika lako obračunala s Namibijom...

Maroko je uzeo samo bod protiv DR Konga, ukupno četvrti u skupini. Susret je završen rezultatom 1:1, a njihov protivnik sada ima dva boda.

Igraj na Afrički kup nacija na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Maroko je poveo u šestoj minuti zahvaljujući pogotku Achrafa Hakimija. Kongoanci su mogli poravnati u 41. minuti iz penala, no nije bio precizan Cedric Bakumbu. Ipak, Silas je u 76. donio bod svojoj reprezentaciji.

I druga utakmica u istoj skupini završila je istim rezultatom, a snage su odmjerili Zambija i Tanzanija. Stanje na ljestvici kaže da Maroko ima četiri boda, DR Kongo i Zambija po dva, a Tanzacija jedan bod.

Zambijci su u 11. minuti poveli preko Simona Msuve, a Tanzanijci ostali s igračem manje nakon što je Rodrick Kabwe dobio drugi žuti karton u 44. minuti, 11 minuta nakon prvog. Ipak, bod momčadi donio je Patson Daka u 88. minuti.

Nakon poraza od Malija, Južnoafrička Republika stigla je do prve pobjede na turniru. Protivnik je bila reprezentacija Namibije koja nije imala previše šanse, a konačan rezultat bio je 4:0.

JAR je do vodstva stigao u 14. minuti preko Percyja Taua iz penala, a do kraja poluvremena dva je pogotka postigao Themba Zwane, prvo u 25., a zatim u 40. minuti. Konačan rezultat je postavio Thapelo Maseko u 75. minuti.

U skupini E Mali ima četiri boda, JAR i Namibija po tri, dok je Tunis na jednom osvojenom bodu.

Afrički kup nacija, 2. kolo:
Maroko - DR Kongo 1:1
Zambija - Tanzanija 1:1
JAR - Namibija 4:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!