Nogomet

Riječani nastavljaju sezonu odgođenim gostovanjem kod neugodne Gorice

Mihaela Bradovski • srijeda, 24.01.2024.
Riječani nastavljaju sezonu odgođenim gostovanjem kod neugodne Gorice
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL

Dinamo i Lokomotiva jučer su odigrali prvi dvoboj u SuperSport HNL-u u 2024. godini, riječ je o odgođenom susretu iz četvrtog kola, a isto će danas napraviti i Gorica i Rijeka koji su također odgodili svoj dvoboj početkom sezone...

Jučer je Lokomotiva na Maksimiru održala lekciju Dinamu i svladala ga je s 3:0, a danas je na rasporedu druga utakmica u SuperSport HNL-u u 2024. godini, riječ je također o odgođenom dvoboju i to iz četvrtog kola između Gorice i Rijeke.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Zanimljivo, da je taj susret odigran u predviđenom terminu, Željko Sopić slagao bi taktiku kako svladati Rijeku, ali svijet nije isti kao u toj sredini kolovoza i Sopić danas razbija glavu kako svladati Goricu.

Sopić je nakon toga vodio Goricu u još jednoj utakmici, u petom kolu u gostima kod Osijeka i nakon što je Sergej Jakirović preselio u Dinamo, Sopić je Veliku Goricu zamijenio Rijekom.

U Rijeci se dobro snašao, momčad igra vrlo dobro, aktivno se bori za naslov prvaka s Hajdukom i Dinamom, a u toj utrci trebaju joj bodovi iz Velike Gorice. Međutim i Goričani guraju svoju priču, oni također imaju jako dobru sezonu te su trenutno na podjeli visoke četvrte pozicije s Osijekom od kojeg imaju utakmicu manje.

Pobjeda u ovom susretu potrebna je i Gorici koja je odlično odradila prvi do sezone, ne zanosi se nekim pričama o uključenju u borbu za vrh, ali itekako ima ambiciju zadržati četvrtu poziciju i plasirati se u Europu.

Riječani pak ne skrivaju kako se žele boriti za titulu, a na povratku sezone imaju jako težak raspored. Prvo neugodno gostovanje kod Gorice pa onda za vikend put u poljudsko grotlo.

Što su rekli

Dinko Jeličić, trener Gorice: "Rekao bih da se borimo sa sto sitnih problema, od terena, vremena i nije sve savršeno. S druge strane, uspjeli smo odraditi sve što je bilo isplanirano za taj period i bili smo spremni na ovakve uvjete. Gledamo na ono što je ispred nas, a to je utakmica s Rijekom i naravno da želimo drugi dio sezone otvoriti na što bolji način. To je kvalitetna, poletna i mlada momčad, s ambicijama da se bore za prvo mjesto, međutim, imamo i mi svoje ambicije i pokušat ćemo to odraditi na najkvalitetniji način unatoč svim okolnostima koje su nas dosta remetile od prvog dana priprema."

Željko Sopić, trener Rijeke: "Čeka nas zahtjevno gostovanje. Prvi put ću kao trener Rijeke doći u Veliku Goricu i igrati protiv svog bivšeg kluba. S druge strane, nadam se samo da će biti dobri nogometni uvjeti na travnjaku i nema se tu što kalkulirati, od prve minute idemo na sva tri boda i to je to. Labrović je u redu, imao je laganu virozu tako da je propustio zadnje dvije utakmice. Mitrović je dobio lakšu ozljedu, ali mislim da neće konkurirati za utakmicu protiv Gorice, kao ni Čabraja, budući da je na utakmici protiv Sturm Graza prilikom odigravanja lopte bez kontakta jednostavno ozlijedio mišić na kuku. Ozljeda nije teže prirode, ali mislim da je ovo prebrzo da bi igrao. Svi ostali su spremni."

Mjesto, vrijeme, sudac

Velika Gorica, Gradski stadion, 17:00

Sudac: Mateo Erceg (Benkovac)

Nedostaju

Gorica: Soldo (kartoni), Ndockyt, Majstorović (ozljede)

Rijeka: Čabraja, Mitrović (ozljede), Banda (reprezentacija)

Prošli dvoboj

Rijeka je krajem listopada ugostila Goricu i svladala ju je s 1:0 pogotkom Marca Pašalića već u sedmoj minuti susreta. U završnici je Gorica zaprijetila, ali nije se uspjela vratiti.

Prognoza

Vrlo zanimljiv dvoboj koji je teško prognozirati. Ovdje je sve moguće, tek ćemo vidjeti na terenu u kakvom su stanju i jedni i drugi i što su napravili na pripremama. Rijeka je papirnati favorit, ali Gorica neće tako lako pasti.

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!