Nogomet

Sopić: 'Selahi zna koliko sam se borio za njega, teško je bilo i meni i njemu'

Filip Mihoković • nedjelja, 28.01.2024.
Sopić: 'Selahi zna koliko sam se borio za njega, teško je bilo i meni i njemu'
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Rijeka je slavila u dramatičnom Jadranskom derbiju 2:1, a trener Sopić nije mogao sakriti zadovoljstvo performansom vlastite momčadi...

Preokretom u drugom poluvremenu, Rijeka je zasluženo slavila 2:1 protiv Hajduka, a trener Željko Sopić ponovno je demonstrirao ekspertizu čineći pravovremene izmjene. Jedna od tih izmjena bio je Jorge Obregon koji je postigao siloviti izjednačujući pogodak devet minuta nakon ulaska u igru početkom drugog poluvremena. Pogodak Brune Gode za vodstvo u 64. minuti poništen je zbog igranja rukom, a pobjedu Rijeci donio je Lindon Selahi sjajnim udarcem u 75. minuti. Sopić smatra da je bolja momčad pobijedila:

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Odigrali smo borbenu utakmicu u Splitu, no nije bilo jednostavno jer je Hajduk zabio gol iz prve akcije. Našim stoperima bilo je jako teško odgovoriti na kvalitetu i snagu Livaje, ali mislim da kad se cijela utakmica uzme u obzir, da smo bili bolja momčad."

Sopić je s Rijekom u dvije utakmice ostvario pobjedu preokretom, a još je impresivnija činjenica da je to učinio na dvama gostovanjima u razmaku od četiri dana. Sopić smatra da je bilo izrazito teško odigrati ovaj susret, a ponovno sve zasluge daje svojim igračima:

"Ovo je bila puno teža utakmica od one s Goricom. Ne zato što se radi o Hajduku već se bilo teško za danas pripremiti nakon onog leda i kiše, a i igrači su osjećali umor. Ponovno kažem, skidam kapu svojim igračima i nažalost, prva benzinska postaja je opet moja."

Momčad Rijeke uspješno je apsolvirala dva uzastopna gostovanja, a Sopić tvrdi da su vremenski uvjeti dodatno otežali situaciju:

"Teško mi je govoriti o nečemu što će biti za tjedan dana unaprijed. Prije svega se moramo dobro odmoriti jer je bio zahtjevan tjedan. Ne zato što smo igrali dvije utakmice nego jer smo igrali u neljudskim uvjetima."

Lindon Selahi donedavno nije znao hoće li u nastavku sezone biti dio momčadi Rijeke, a danas je zabio pobjednički pogodak. Sopić je svjestan igračeve vrijednosti za momčad, a borio se za njegov ostanak:

"Selahi zna koliko sam se borio za njega, teško je bilo i meni i njemu. To je igrač koji je vrlo bitan za Rijeku, ne samo on, već i svi ostali."

Rijeka je pobjedom na Poljudu došla do vodeće pozicije SuperSport HNL-a, a trener Bijelo-plavih ne želi trčati pred rudo:

"Ja sam rekao i prije utakmice da ništa neće biti riješeno, neovisno o rezultatu. To vam je maraton od još 17 utakmica, a tko stavlja ruke na nešto prije vremena, neće se dobro provesti. Dobili smo utakmicu, uzeli tri boda i to je sve."

Sopića i Rijeku u sljedećem susretu čeka Istra koja ja u ovom kolu upisala minimalni poraz protiv Dinama. Trener ne sumnja u pobjedu svoje momčadi, ako će biti na svojoj razini:

"Vidio sam jednu nelošu Istru koja teži igri, ali jako je teško na onom terenu bilo išta odigrati i njima i Dinamu. Mislim da sada ima puno "nagaznih mina", a ja pozivam ljude da dođu i podrže ovu mladost, a ako ćemo mi biti pravi, neće biti problema."

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!