Rukomet

Hrvatski rukometaši olimpijske kvalifikacije otvaraju susretom protiv Austrije

Mihaela Bradovski • utorak, 30.01.2024.
Hrvatski rukometaši olimpijske kvalifikacije otvaraju susretom protiv Austrije
Foto: EPA

Hrvatska rukometna reprezentacija od 14. do 17. ožujka nastupit će na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre, a poznato je i kojim redoslijedom će joj dolaziti protivnici…

Ožujak će hrvatskim rukometašima biti iznimno bitan, sredinom trećeg mjeseca održat će se kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu u kojima će nastupiti i Hrvatska.

Igraj na rukometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hrvatska je u skupini s Austrijom, Njemačkom i Alžirom te mora završiti na jednoj od prve dvije pozicije. S Austrijom i Njemačkom susrela se na Europskom prvenstvu i pokazala je da može s njima igrati dok je Alžir u ovom trenutku mala nepoznanica, ali kvalitetom bi trebao biti ispod ove tri reprezentacije.

Turnir počinje 14. ožujka, a Hrvatska prvu utakmicu igra protiv Austrije. 15. ili 16. ožujka protivnik će biti Njemačka dok u posljednjem kolu igra protiv Alžira.

Mjesto odigravanja turnira, kao i točna satnica, trebali bi biti poznati uskoro. Odlazak na Olimpijske igre u Pariz je imperativ i Hrvatska mora pronaći način kako doći do jednog od prva dva mjesta.

FOTO: EPA/RONALD WITTEK

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!