Nogomet

Gorica traži izlaz iz krize, Rijeka ne smije propuštati bodove u borbi za titulu prvaka

Mihaela Bradovski • nedjelja, 11.02.2024.
Gorica traži izlaz iz krize, Rijeka ne smije propuštati bodove u borbi za titulu prvaka
Foto: Josip Regović/PIXSELL

U posljednjem susretu 22. kola SuperSport HNL-a Gorica će ugostiti Rijeku. Očekuje se dobra utakmica u kojoj je pobjeda neophodna i jednima i drugima…

Dinko Jeličić ne može biti zadovoljan kako mu momčad trenutno izgleda. Gorica nije dobro ušla u drugi dio sezone i treba bodove kako bi se podigla i izvukla iz krize u kojoj se neminovno trenutno nalazi.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon odličnog prvog dijela sezone u kojem se Gorica isprofilirala kao jedan od kandidata za Europu, drugi dio sezone je trenutno samo blijeda sjena prvog dijela. Naime u tri odigrane utakmice u drugom dijelu, još uvijek nije osvojila niti bod.

Što se tiče prvog susreta u nastavku sezone, on je odigran upravo protiv Rijeke i za njega još postoji isprika i jednih i drugih. Ta utakmica igrana je u nenogometnim uvjetima, na zamrznutom i dijelom snijegom pokrivenom terenu gdje je Gorica povela s 2:0, ali Rijeka na kraju slavila preokretom.

Nakon toga uslijedio je dvoboj protiv Lokomotive u kojem se očekivalo više, bio je i travnjak bolji, ali Gorica je bila podređena i nije lako dolazila do prilika. Upisala je poraz i ostala bez bodova. Slično je bilo i u Maksimiru gdje je Dinamo bio raspoložen i lako slavio.

Željko Sopić s razlogom može biti zadovoljniji nego Dinko Jeličić. Njegova momčad igra puno bolje, prate ga i rezultati, a za razliku od Gorice već ima tri pobjede u nastavku sezone. Svakako najveća je ona s 2:1 na punom Poljudu.

Ovdje traži nova tri boda, Rijeka je na vrhu ljestvice, predvodi karavanu u borbi za naslov prvaka, ima prednost nad Hajdukom i Dinamom i pod svaku cijenu želi tu prednost i zadržati. Slavljem u Velikoj Gorici, to i može napraviti.

Što su rekli

Dinko Jeličić, trener Gorice: "Stanje u momčadi je standardno. Otpao je Pršir zbog kartona, a vraća se Mrzljak nakon kartona, ovo ostalo je više-manje sve na dispoziciji. Bilo je i nekih viroza, ali vjerujem da će se oporaviti do utakmice i da će svi biti u kadru. Ja očekujem kompletno drugačiju utakmicu, prvenstvo zbog terena. Objema ekipama će biti nešto drugačiji sastavi, a mi nemamo puno prostora za kalkulaciju, svaki bod nam je izrazito bitan da izađemo iz negativne serije. Očekujem dobru reakciju ekipe i napravit ćemo sve da uzmemo bodove. Završen je transferni dio što se tiče Rukavine. On je prošao pripreme s Dinamom, u dobrom je stanju tako da će već u nedjelju biti u kadru za utakmicu protiv Rijeke."

Željko Sopić, trener Rijeke: "Igramo drugu utakmicu protiv Gorice u dva tjedna. Bez obzira na loše rezultate Gorice, iskreno mislim da je to jako dobra momčad i da će se boriti za vrh tablice do kraja prvenstva. Mislim da su dobro vođeni, nekad u životu naporno radite pa nemate uspjeha, ušli su u crnu rupu. S druge strane, mi imamo svojih unutarnjih problema, ali iskreno se nadam da će naša jedanaestorica ostaviti zadnji atom snage na terenu u pokušaju da ponovno uzmemo Gorici tri boda."

Mjesto, vrijeme, sudac

Velika Gorica, Gradski stadion, 17:10

Sudac: Duje Strukan (Split)

Nedostaju

Gorica: Pršir (kartoni), Ndockyt, Majstorović, Vujnović (ozljede)

Rijeka: Čabraja, Dilaver, Goda, Fruk (ozljede)

Prošli dvoboj

U prošlom dvoboju početkom godine Gorica je poražena 3:1. Vodila je golom Mitrovića i autogolom Smolčića da bi Pjaca s dva gola izjednačio, a Galešić pogodio za pobjedu u 89. minuti.

Prognoza

Rijeka je i ovdje favorit, ali mora biti oprezna. Gorica je van forme, ali predobra je da bi nizala unedogled poraze.

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!