Nogomet

Rujevica ponovno rasprodana, Rijeka dočekuje opasnu Lokomotivu

Mihaela Bradovski • subota, 17.02.2024.
Rujevica ponovno rasprodana, Rijeka dočekuje opasnu Lokomotivu
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

U drugom susretu 23. kola SuperSport HNL-a Rijeka na Rujevici dočekuje Lokomotivu. Riječani su vodeća momčad lige, a u goste im dolazi protivnik koji je dokazano kvalitetan i opasan…

Vrlo zanimljiv dvoboj čeka nas u 23. kolu SuperSport HNL-a. Rijeka igra protiv Lokomotive, vodeći Riječani dočekuju Lokose koji su samo u ovoj godini zadali već dva vrlo teška udarca Dinamu u borbi za titulu. Silvijo Čabraja izgradio je ponovno vrlo kvalitetnu momčad i to s naglaskom na "momčad".

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Rijeka je u nastavak sezone ušla idealno, dva puta je svladala Goricu, slavila je i na Poljudu protiv Hajduka, a očekivano lagan i rutinski posao imala je na Rujevici protiv već otpisanog Rudeša.

Riječki niz pobjeda bit će na ozbiljnom iskušenju danas protiv Lokomotive koja uporno odbija pasti bez obzira koliko bitnih karika napustilo klub. I ove zime je ostajala bez igrača, nije imala nimalo jednostavan raspored nakon zimske stanke, ali uredno skuplja bodove i stvara probleme favoritima.

Lokosi su trenutno peti na ljestvici i imaju samo dva boda manje od četvrtoplasiranog Osijeka. Iskoristili su probleme Gorice koja je u nastavku sezone ušla u rupu iz koje se nikako ne može izvući., Iako su Goričani bili ispred Lokomotive sa šest bodova više uoči nastavka sezone, to se vrlo brzo promijenilo i sada su iza nje.

Rijeka je najefikasnija momčad lige, igra brzo i okomito, ima profil igrača koji joj savršeno odgovaraju za takvu igru i bit će zanimljivo vidjeti kako će se s njima nositi Lokomotivina obrana. S Dinamom se jako dobro nosila, ali i s Goricom i Varaždinom.

Neće Lokomotivi biti jednostavno, Rijeku nosi euforija, ulaznice se lakoćom rasprodaju, kao što nosi Hajduk i njegove navijače, jednako je i na Kvarneru. Utrka za naslov prvaka je u punom jeku, a Rijeka je nekako iz drugog plana iskočila u prvi. Sada je i njoj svaki potencijalni kiks jako skup, a Lokomotiva je dobrim rezultatima protiv Dinama i Hajduka pokazala da je spremna krojiti sam vrh ljestvice.

Što su rekli

Željko Sopić, trener Rijeke: "Zadnje tri godine igračke karijere proveo sam u Lokomotivi, a tamo sam i započeo trenerski staž kod gospodina Božidara Šikića. Dakle vežu me lijepe uspomene za taj klub, ali s druge strane igramo jako bitnu utakmicu. Postavit ćemo se dominantno pred našim navijačima iako izuzetno respektiram trenera Čabraju koji vodio Lokomotivu već preko 100 utakmica. Mislim da imaju jako dobru omladinsku školu koja svake godine iznjedri dva-tri mladića koji uđu u prvu momčad, a to bi trebao biti putokaz i Rijeci. Mislim da imamo veći bazen nego Lokomotiva jer u Zagrebu ima mnogo klubova. Od prve minute ćemo krenuti po tri boda!"

Silvijo Čabraja, trener Lokomotive: "Vjerujem da možemo odigrati još jednu dobru utakmicu i nastaviti pozitivan niz. Ozbiljno se pripremamo za svaku utakmicu pa tako i za ovu, uvijek idemo na pobjedu i ići ćemo i na Rujevici. Pred nama je jako zahtjevna utakmica, ali nadam se da ćemo biti spremni pružiti pravi otpor i uzeti bodove."

Mjesto, vrijeme, sudac

Rijeka, Rujevica, 15:00

Sudac: Igor Pajać (Sveti Ivan Zelina)

Nedostaju

Rijeka: Čabraja, Janković (ozljede)

Lokomotiva: Bubanja (ozljeda), Leovac (bolest), Bartolec (kartoni)

Prošli dvoboj

U dva ovosezonska dvoboja ovih protivnika vodila se velika bitka. Rijeka je na Rujevici slavila s 2:1, Bubanja je doveo goste u vodstvo, ali za preokret su pogađali Pašalić i Djouahra. U drugom susretu u Kranjčevićevoj bilo je 1:1, Tuci je doveo Lokose u vodstvo, a izjednačio je Fruk.

Prognoza

Rijeka je ovdje favorit, tu nema dvojbe, ali naučili smo da je jako teško kladiti se protiv uporne i odlične Lokomotive. U najmanju ruku očekujemo dobru utakmicu, domaćinu prednost, ali goste ne otpisujemo.

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3565:30+3571
3Hajduk 3549:24+2565
4Osijek 3560:43+1754
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3533:50-1738
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!