Tenis

Petra Martić protiv Amerikanke pokušava uhvatiti formu

Petar Jenjić • ponedjeljak, 19.02.2024.
Petra Martić protiv Amerikanke pokušava uhvatiti formu
Foto: EPA

Danas ujutro će na teren hrvatska tenisačica Petra Martić koja će nastupiti u prvom kolu WTA 1000 turnira u Dubaiju. Njena protivnica bit će Amerikanka Caroline Dolehide...

Ovog tjedna tenisačice igraju WTA turnir iz serije 1000 u Dubaiju. Ujedinjeni Arapski Emirati ponovno će ugostiti najbolje iz ženske konkurencije, dok će tjedan kasnije stići i tenisači.

Igraj na Petra Martić - Caroline Dolenhide na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon što je do pobjede u nedjelju stigla Donna Vekić protiv Kineskinje Xinyu Wang, danas će joj se u u drugom kolu pokušati priključiti i druga hrvatska tenisačica, Petra Martić, koja će igrati protiv Amerikanke Caroline Dolehide.

Martić, trenutno 61. tenisačica svijeta, nije u najboljoj formi na početku 2024. godine. Dobro je krenula na WTA turniru u Aucklandu gdje je stigla do četvrtfinala, nakon čega s Australian Opena i turnira u Linzu ispala u prvom kolu. U Dohi je tijesno svladala Arantxu Rus, a odmah nakon toga ispala od Naomi Osake.

Ni njena protivnica, 16 mjesta bolje rangirana Amerikanka, ne igra baš bajnu sezonu. Naime, od početka godine upisala je samo dvije pobjede i četiri poraza. Slavila je na startu WTA turnira u Hobartu protiv Mayar Sherif iz Egipta i u prvom kolu Australian Opena protiv Francuskinje Leolije Jeanjean.

Dolehide i Martić od sada se nisu susretale na WTA Touru, a puno više uspjeha ima hrvatska tenisačica. 25-godišnja Amerikanka nije nikada otišla dalje od drugog kola Grand Slama. Na WTA 1000 turniru u Guadalajari igrala je finale prošle sezone i izgubila od Marije Sakkari, dok je u konkurenciji parova u pet finala osvojila samo jedan turnir. Bilo je to još 2021. godine u Monterreyu.

Dodajmo i to da naslov neće obraniti Čehinja Barbora Krejčikova koja je u finalu prošle godine svladala Igu Swiatek sa 6:4, 6:2. Naime, zbog problema s leđima otkazala je nastup.

Mjesto, vrijeme

Dubai, UAE, 8 sati po hrvatskom vremenu

Forma

Osaka - Martić 6:3, 7:6
Martić - Rus 7:5, 3:6, 7:6
Siniakova - Martić 4:6, 6:3, 7:5
Tomljanović - Martić 7:6, 4:6, 6:4
Navarro - Martić 6:4, 6:3

Kostjuk - Dolehide 6:3, 7:5
Fruhvirtova - Dolehide 6:2, 6:3
Gauff - Dolehide 7:6, 6:2
Dolehide - Jeanjean6:2, 6:4
Zhu - Dolehide 5:7, 6:3, 6:4

Zadnji susret

Do sada se nisu međusobno susretale na WTA Touru.

Prognoza

Ni jedna ni druga tenisačica nisu u bajnoj formi na početku ove sezone te nisu ni međusobno igrale. S obzirom na bolji ranking, rekli bismo da je Amerikanka danas blagi favorit, ali kada je u pitanju WTA Tour, i veća su se iznenađenja događala.

FOTO: EPA/JAMES ROSS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!