Košarka

Josip Sesar potvrdio da za Francusku i Cipar ne može računati na Luku Božića

Mario Borko • utorak, 20.02.2024.
Josip Sesar potvrdio da za Francusku i Cipar ne može računati na Luku Božića
Foto: Zvonko Kucelin/HINA

Hrvatska košarkaška reprezentacija okuplja se u Zagrebu uoči dvije kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo, a okupljanje će propustiti junak finala Kupa Krešimira Ćosića…

Hrvatska je prošlog ljeta uspješno odradila pretkvalifikacijski turnir za EuroBasket, a u petak na gostovanju u Francuskoj otvara glavnu rundu kvalifikacija. U skupini su još Cipar, protiv kojeg je utakmica na rasporedu tri dana kasnije, te Bosna i Hercegovina. Tri najbolje plasirane momčad iz grupe izborit će mjesto na glavnom turniru koji će se krajem ljeta 2025. održati u Finskoj, Poljskoj, Latviji i na Cipru.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Izbornik Josip Sesar potvrdio je u razgovoru za Antenu Zadar da zbog operacije umnjaka neće moći računati na najboljeg strijelca ABA lige Luku Božića: “Kasno sinoć KK Zadar je poslao mail Hrvatskom košarkaškom savezu u kojem stoji da je Luka Božić operirao umnjak i da je dobio poštedu od sedam dana. Ne vidim tu nikakav problem jer zdravlje mora biti na prvom mjestu. Luki želim da se oporavi i da nastavi s ovakvim igrama. Dobar je i pošten momak i s njim imam jako korektan odnos. Nadam se da ćemo se sresti na ljeto. Mislim da se oko svega digla nepotrebna prašina.“

Božić je u subotu, protiv Cibone s 27 poena, deset skokova i deset asistencija, predvodio Zadar do osvajanja devetog Kupa Krešimira Ćosića, a ovo će biti treće uzastopno okupljanje reprezentacije na kojem ga neće biti. Iduća reprezentativna akcija zakazana je za početak srpnja kada je na rasporedu kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre.

Izbornik se nada da će se igrač Zadra tada odazvati, iako je prošle godine propustio ljetni ciklus zbog problema s koljenima. Bez obzira na sve, jasno je da bi izostanak prošlogodišnjeg MVP-a ABA lige bio ogroman udarac za olimpijske ambicije i da se za dobrobit hrvatskog sporta u budućnosti mora pronaći kompromisno rješenje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!