Konferencijska liga, nokaut faza, 1/16 finala - uzvratne utakmice, 21.02.2024, 18:00 h
Gent
Gent 1:1 Maccabi Haifa
Maccabi Haifa

Maccabi u Gentu izborio prolaz pred praznim tribinama zbog terorističke prijetnje

Mario Borko • srijeda, 21.02.2024.
Maccabi u Gentu izborio prolaz pred praznim tribinama zbog terorističke prijetnje
Foto: EPA

Prvi par doigravanja za osminu finala Konferencijske lige je kompletiran. U dvoboju između Genta i Maccabija bolji su, unatoč crvenom kartonu u završnici, bili Izraelci…

I dok u Hrvatskoj željno iščekujemo uzvratnu utakmicu Dinama i Real Betisa koja je na rasporedu u četvrtak od 18 sati i 45. U srijedu smo saznali ime prvog kluba, koji će se priključiti osmorivi pobjednika skupina, u osmini finala Konferencijske lige. To je Maccabi Haifa koji je na gostovanju kod Genta obranio prednost iz prve utakmice od 1:0. Završilo je 1:1, a taj je rezultat Izraelce odveo dalje.

Igraj na utakmice Konferencijske lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Utakmica je igrana bez gledatelja. Gent nije imao kaznu već su tako odlučile lokalne vlasti zbog potencijalne prijetnje od terorizma zbog sukoba između Izraela i Palestine koji još uvijek traje. Prva utakmica igran je u Budimpešti s obzirom na to da se Izraelci zbog sigurnosti ne mogu natjecati na domaćem terenu. Ta je utakmica igrana pred nešto više od tisuću gledatelja, a prednost 1:0 uoči uzvrata Maccabiju je donio Frantzdy Pierrot pogotkom u 65. minuti.

Isti je igrač zabio već u četvrtoj minuti uzvrata. Pucao je, a lopta se nesretno odbila od braniča Ismaela Kandoussa i u čudnom luku prevarila domaćeg vratara. Domaćini su apsolutno dominirali utakmicom, imali su 70 % posjeda lopte, a svoju su bolju igru pogotkom okrunili tek u 69. minuti. Kapetan Tarik Tissoudali je ušao u šesnaesterac, pokušao nešto između udarca i dodavanja, a lopta se odbila od Abdoulayea Secka i završila u mreži. Gol je pripisan kao autogol Senegalca.

Samo tri minute kasnije Daniel Sundgren dobio je drugi žuti karton i ostavio Maccabi u završnici s igračem manje. Belgijci su napadali iz svih oružja, ali ostalo je 1:1 i Izraelci su ti koji će igrati osminu finala Konferencijske lige.

Bivši igrač Hajduka Lorenco Šimić ušao je u igru posljednjih deset minuta i pomogao svom Maccabiju da uđu u posljednjih 16 nekog europskog natjecanja po prvi puta još od 2007. kada su igrali u osmini finala Kupa Uefa.

Konferencijska liga, play-offs:

Gent – Maccabi Haifa 1:1 (1:2)

FOTO: EPA/OLIVIER MATTHYS

Konferencijska liga, nokaut faza

1/16 finala - uzvratne utakmice

Gent1:1Maccabi Haifa
Dinamo1:1Real Betis
Bodo/Glimt1:2 *Ajax
Ludogorec Razgrad0:1Servette
Eintracht Frankfurt1:2Royale Union Saint-Gilloise
Ferencvaros0:1Olympiakos
Legia Varšava0:3Molde
Slovan Bratislava0:1Sturm Graz

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!