Nogomet

Ajax u drami do prolaza, Šutalo isključen, kraj puta za Tolića, Smolčića, Slugu

Branimir Korać • četvrtak, 22.02.2024.
Ajax u drami do prolaza, Šutalo isključen, kraj puta za Tolića, Smolčića, Slugu
Foto: EPA

Odigrani su svi susreti play-offa Konferencijske lige. Najviše drame bilo je u dvoboju između Bogo/Glimta i Ajaxa gdje je Ajax prošao kroz produžetak...

Marko Tolić sa Slovanom se oprostio od Europe. Zaostatak iz prvog susreta u kojem je Sturm slavio s 4:1 bio je prevelik, u uzvratu su Slovaci pokušali pokrenuti povratak, ali nisu mogli do pogotka. S druge strane početkom drugog poluvremena Mika Biereth pogodio je za 0:1 i samo povećao ukupnu razliku. Tolić je ušao u igru u 60. minuti.

Igraj na utakmice Konferencijske lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Olympiakos je u prvoj utakmici slavio protiv Ferencvaroša s 1:0, a isto je napravio i u uzvratu. U Budimpešti je ponovno bio bolji, a pobjedu je osigurao pogodak Ayouba El Kaabija iz kaznenog udarca u samoj završnici prvog dijela.

Hrvoje Smolčić nije dobio priliku u uzvratnom dvoboju protiv Royale Uniona. U Belgiji je bilo 2:2, činilo se da Eintracht ima dobru poziciju uoči uzvrata u Frankfurtu, međutim stvari nisu išle željenim smjerom. Belgijci su poveli na početku drugog dijela golom Camerona Puertasa, a kada je Denis Eckart Ayensa zabio za 2:0 deset minuta prije kraja, činilo se da je tu kraj. Ipak, Eintracht je uspio vratiti neizvjesnost smanjivši u 87. minuti preko Dine Ebimbea, pokušao je Eintracht do kraja susreta izjednačiti i izboriti produžetke i ostalo je 2:1.

Dramatično je bilo u Norveškoj gdje je Ajax u produžetku izvukao prolaz protiv Bodo/Glimta nakon što je prvi susret završen 2:2. Ajax je poveo golom Berghuisa u 34. minuti, ali početkom drugog dijela ostao je bez isključenog Josipa Šutala koji je kao posljednji igrač napravio prekršaj. Odmah nakon toga Borna Sosa igrao je rukom na gol liniji, ali sudac nije dosudio kazneni udarac već prekršaj nad vratarem. Ipak, domaćin je izjednačio golom Berga u 83. minuti i izborio produžetke. Tamo je Taylor u 114. minuti donio Ajaxu prolaz. Sosa je igrao cijelu utakmicu i bio je dobar.

Ludogorec je ispao od Servettea jednim golom u 180 minuta. Taj pogodak postigao je Timothe Cognat na početku uzvratnog dvoboja i Švicarci su zadržali stečenu prednost. Simon Sluga nije nastupio.

Molde je eliminirao Legiju odličnim nastupom u uzvratu u Poljskoj. U Norveškoj je slavio s 3:2, a onda je u Varšavi odnio pobjedu 3:0 golovima Fredrika Gulbrandsena (dva) i Erika Hestada.

Konferencijska liga, šesnaestina finala:
Slovan Bratislava - Sturm 0:1 (1:4)
Ferencvaros - Olympiakos 0:1 (0:1)
Eintracht Frankfurt - Royale Union SG 1:2 (2:2)
Bodo/Glimt - Ajax 1:2 produžetak, 1:1 (2:2)
Ludogorec - Servette 0:1 (0:0)
Legia - Molde 0:3 (2:3)

Konferencijska liga, nokaut faza

1/16 finala - uzvratne utakmice

Gent1:1Maccabi Haifa
Dinamo1:1Real Betis
Bodo/Glimt1:2 *Ajax
Ludogorec Razgrad0:1Servette
Eintracht Frankfurt1:2Royale Union Saint-Gilloise
Ferencvaros0:1Olympiakos
Legia Varšava0:3Molde
Slovan Bratislava0:1Sturm Graz

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!