Nogomet

Dinamo brani prednost u borbi za plasman u osminu finala Konferencijske lige

Petar Jenjić • četvrtak, 22.02.2024.
Dinamo brani prednost u borbi za plasman u osminu finala Konferencijske lige
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Dinamo se večeras bori za plasman u osminu finala Konferencijske lige. Modri su na gostovanju kod Real Betisa upisali minimalnu pobjedu i sada brane vodstvo pred svojim navijačima. Definitivno neće biti lako, ali zasigurno je lakše braniti, nego hvatati zaostatak...

Pred nogometašima Dinama uzvratni je dvoboj šesnaestine finala Konferencijske lige protiv Real Betisa. Utakmica se igra na Maksimiru s početkom u 18:45 sati, a odlučujući susret za plasman u osminu finala sudit će Švicarac Urs Sneyder.

Igraj na Dinamo - Betis na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Kada je to bilo najpotrebnije, Modri su odigrali vrlo zrelu i kvalitetnu utakmicu te odnijeli pobjedu iz Seville rezultatom 1:0. Domaćin je tek u završnici uspio konkretnije zaprijetiti, Dinamo se jako dobro držao i domaćinu je malo toga dopustio. Jedan pogodak bio je dovoljan za slavlje, uslijedio je naklon pogreške domaćina, a Bruno Petković kaznio je tu pogrešku pogotkom iz kaznenog udarca.

Između dvije međusobne utakmice, Dinamo je odigrao prvenstveni dvoboj protiv Varaždina na Maksimiru i uz puno muke došao do pobjede. Pogodak za pobjedu postigao je opet Petković iz jedanaesterca, ali pravi junak Modrih bio je Ivan Nevistić koji je obranio kazneni udarac Marku Dabru, a zatim i zicer Jurici Poldrugaču u 95. minuti.

Bez obzira na veliku muku i borbu za bodove u nekim utakmicama, Dinamo se i dalje drži pri vrhu, ali za sada ipak malo zaostaje za vodećom Rijekom i drugoplasiranim Hajdukom. Itekako je vrijedna spomena činjenica da će upravo protiv ekipe Željka Sopića igrati u nedjelju. Jasno je da bi naredni dani itekako mogli usmjeriti Dinamovu sezonu, a koji će smjer dobiti - to nam tek preostaje saznati.

Ne možemo reći da je Betis u briljantnoj formi, a osim spomenutog poraza od Dinama, upisao je dvije pobjede u zadnjih pet prvenstvene utakmice. Slavio je u gostima kod Mallorce (0:1) i Cadiza (0:2), izgubio je kod kuće od Barcelone (2:4), ali i remizirao s Getafeom (1:1). Uoči gostovanja u Zagrebu odigrao je bez golova protiv Alavesa što je iskoristio Real Sociedad da ga preskoči na šestom mjestu ljestvice.

Modri su uoči uzvrata tražili aktivan rezultat, a ovakav ishod prvog dvoboja definitivno je nešto što su priželjkivali. Svakako je puno lakše braniti, nego hvatati zaostatak i jasno je da će Betis napraviti sve u svojoj moći kako bi izborio sljedeću rundu. Na maksimirskim tribinama bodrit će ih oko 400 navijača, s obzirom na to da je klub prodao tek trećinu dobivenih ulaznica.

S druge strane, Dinamo neće imati takav problem jer je maksimalni mogući kapacitet rasprodan. Prvo su planule sve ulaznice za donje etaže sjeverne i zapadne tribine, a na kraju je iz slobodne prodaje nestalo i gornjih etaža sjeverne i zapadne tribine. Očekuje se ponovno dobra atmosfera i velika podrška za hrvatskog prvaka.

Što su rekli

Sergej Jakirović, trener Dinama: "Svaku utakmicu želite odigrati dobro i mi sutra želimo proći, to je jasno. Ja kao trener razmišljam o budućim utakmicama, to mi je posao i to je ljudski, ali opet trenutno mi je u glavi samo Betis. Idućoj utakmici se okrećem odmah nakon što prethodna završi jer takva je situacija otkako sam došao u klub. Ne možeš uživati u pobjedi, u Sevilli smo se već okretali Varaždinu, a tako će biti i sutra. Bez obzira na pobjedu ili poraz samo se okrećeš idućoj utakmici i tražiš način kako izvući što više."

Nabil Fekir, kapetan Betisa: "Dinamo ima težinu u Europi, ima kvalitetne igrače i stoga me nije iznenadio u prvoj utakmici. Znali smo da će biti težak protivnik. Očekujem tvrdu i tešku utakmicu, ali najvažnije nam je da se pokažemo u svom najboljem izdanju i od prve minute krenemo po pobjedu. Moramo postići najmanje dva gola, ali istovremeno moramo biti ozbiljni u obrani. Ovaj put je važno biti precizan u svim fazama.

Mjesto, vrijeme, suci

Stadion Maksimir, Zagreb, 18:45

Sudac: Urs Schnyder (Švicarska)

Nedostaju

Dinamo: Ogiwara, Perić (ozljeda)

Betis: Isco, Guido, Ayoze, Abner, Bartra (ozljede), Pezzella (suspenzija)

Zadnji susret

Pogodak Petkovića iz kaznenog udaraca donio je Dinamu vrijednu prednost uoči uzvrata.

Prognoza

Betis će sigurno još ozbiljnije shvatiti Dinamo, nego što je u prvoj utakmici, a španjolska momčad imat će još neke igrače na raspolaganju u odnosu na prvu utakmicu. Očekujemo da će večeras obje ekipe postići barem po jedan pogodak.

Konferencijska liga, nokaut faza

1/16 finala - uzvratne utakmice

Gent1:1Maccabi Haifa
Dinamo1:1Real Betis
Bodo/Glimt1:2 *Ajax
Ludogorec Razgrad0:1Servette
Eintracht Frankfurt1:2Royale Union Saint-Gilloise
Ferencvaros0:1Olympiakos
Legia Varšava0:3Molde
Slovan Bratislava0:1Sturm Graz

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!