Košarka

Hrvatska otvara nastup u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo u gostima kod Francuske

Mihaela Bradovski • petak, 23.02.2024.
Hrvatska otvara nastup u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo u gostima kod Francuske
Foto: Damir Senčar/HINA

Hrvatska košarkaška reprezentacija danas kreće s nastupom u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Prva utakmica odmah je i najteža, Hrvatska gostuje kod Francuske…

Nakon odličnog nastupa u olimpijskim pretkvalifikacijama u Turskoj, hrvatski košarkaši s puno nade ulaze u kvalifikacije za Europsko prvenstvo koje će se održati 2025. godine.

Igraj na Francuska - Hrvatska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Francuska je apsolutni favorit skupine i reprezentacija koja bi trebala izboriti prolaz. Jedno mjesto ima i zagarantirano najlošija reprezentacija u skupini Cipar koji će biti jedan od domaćina.

Sve to pokazuje kako će posljednjeg sudionika Europskog prvenstva dati Hrvatska i Bosna i Hercegovina koje bi se trebale boriti za drugo mjesto odmah iza vrlo snažne Francuske.

Kolika je snaga Francuske, a ujedno i ove Hrvatske, najbolje će pokazati današnji dvoboj. Novost je ta da uslijed dogovora Fibe i Eurolige reprezentacije mogu računati i na euroligaške igrače što u ovom društvu posebno puno znači Francuskoj.

Naravno, i u Hrvatskoj mogu biti zadovoljni takvom odlukom, tako da su tu i Mario Hezonja, Danko Branković i Jaleen Smith na koje Hrvatska inače ne bi mogla računati.

Bit će zanimljivo vidjeti kako će Hrvatska krenuti u kvalifikacije, prvo gostovanje je teško, ali ako se negdje može tražiti iznenađenje, onda je to svakako na početku natjecanja.

Što su rekli

Josip Sesar, izbornik Hrvatskle: "Momci su u zaista dobrom stanju i jako su dobro raspoloženi, optimistični i jedva čekaju da počne utakmica. Još imamo trening pred utakmicu na kojem ćemo dodatno definirati stvari i način kako ćemo braniti kojeg igrača. Nakon toga imamo sastanak i onda ćemo, nadam se, biti spremni za odigrati jednu pravu utakmicu. Obzirom da je dvorana rasprodana, sigurno je da će atmosfera biti poticajna. Samo hrabro – i ja se nadam dobrim vijestima."

Mjesto, vrijeme

Brest, 20:30

Prošli dvoboj

Francuskla i Hrvatska posljednji put su se u službenom susretu sastali u osmini finala Svjetskog prvenstva 2014. godine, a Francuska je slavila sa 69:64. unatoć 27 poena Bojana Bogdanovića.

Prognoza

Francuska je favorit, nije dvojbeno, ali Hrvatska je puna optimizma i pokušat će iznenaditi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!