Nogomet

Utrka za naslovom prvaka nastavlja se u Varaždinu, Hajduk traži nova tri boda

Branimir Korać • subota, 24.02.2024.
Utrka za naslovom prvaka nastavlja se u Varaždinu, Hajduk traži nova tri boda
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL

I dok će Dinamo i Rijeka u nedjelju međusobno se susresti na Maksimiru, Hajduk je u akciji danas. Splićani gostuju u Varaždinu gdje traže isključivo pobjedu…

Nastavlja se dramatična borba za naslov prvaka Hrvatske. Svaki izgubljeni bod mogao bi biti koban i momčadi koje se bore za titulu prvaka u svakoj utakmici, bez obzira na ime protivnika, moraju ići isključivo na pobjedu.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hajduk tako danas ne smije kiksati u Varaždinu, svjesniji su u Splitu da su kvalitetniji, ali isto tako svjesni su i da je Varaždin u prošlom kolu na Maksimiru stvorio puno problema Dinamu.

Mislav Karoglan ima dobar kadar na raspolaganju, posjeduje širinu i bez obzira na eventualne izostanke, nema alibija i u dvobojima s momčadima koje nisu u borbi za titulu ne smije prosipati bodove.

Hajduk je danas jači nego što je to bio jesenas, puno je dobio dolaskom Josipa Brekala i Laszla Kleinheislera koji su još malo podigli razinu kvalitete unutar momčadi.

S druge strane Varaždin je prošle sezone bio hit, igrao je sjajno i bilježio vrlo dobe rezultate, ali danas je kadrom ipak slabiji nego što je to bio slučaj u prošloj sezoni. Čak i u odnosu na prvi dio sezone, odlaskom nekih igrača i barem dok se novi posve ne uigraju, Varaždin je slabiji.

Međutim na svom travnjaku posebno uvijek je bio vrlo neugodan i bez obzira na kadar koji posjeduje, nikada nije bilo jednostavno igrati na ovom stadionu. Tako niti u Hajduku ne očekuju jednostavan posao, bez obzira na svoj status favorita.

Što su rekli

Nikola Šafarić, trener Varaždina: "Hajduk je vrlo čvrst, a njegova igra agresivna s mnogo duela. To je i razlog takvog lošeg niza kojeg imamo u međusobnim ogledima. Uspijemo li se tome oduprijeti, možemo računati na dobar rezultat. Tu je i taj medijski pritisak koji se stvara da Hajduk nema pravo na kiks. Ali nema niti jedna druga momčad koja se bori za bodove i poredak. Potencira se borba Rijeke, Hajduka i Dinama za naslov, a mi upravo s njima igramo u nizu. Znam da će Hajduk ići maksimalno, kao što je kolo ranije išao Dinamo i kao što će ići Rijeka kolo kasnije. Ali mi gledamo sebe i tražimo rezultat koji će nas zadovoljiti. Drugi nas toliko ne zanimaju."

Mislav Karoglan, trener Hajduka: "Prije svega su momčad s posjedom lopte još tradicionalno od Varteksa. Vidjeli smo za vikend u Maksimiru koliko su ozbiljna momčad i tako se i pripremamo. Oni neće mijenjati pristup jer nemaju pritisak i igraju opušteno, sigurno da su takvi svakome opasni. Još od Varteksa imaju isti stil igre, teže nadigravanju i svakome su bili ozbiljan takmac. Vidjeli smo koliko je malo nedostajalo da uzmu velike bodove za vikend, momčad su koja ima i naših bivših igrača i motivacije. Mi moramo biti pravi da bi uzeli bodove u Varaždinu jer nam je to jedini cilj."

Mjesto, vrijeme, sudac

Varaždin, stadion Varteks, 15:00

Sudac: Fran Jović (Zagreb)

Nedostaju

Varaždin: Mitrovski, Vukčević (kartoni)

Hajduk: L.Kalinić, N.Kalinić, Moufi, Melnjak, Ferro, Žaper, Perišić (ozljede)

Prošli dvoboj

Hajduk je bio uspješniji u oba ovosezonska dvoboja, prvo je slavio u Varaždinu s 2:1, a zatim i na svom stadionu s 3:1.

Prognoza

Ponovno je Hajduk favorit i sve osim njegove pobjede bit će iznenađenje i podbačaj gostiju.

SuperSport HNL

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!