Ostali sportovi

Mladostašice ovog vikenda igraju u Mariboru na Final Fouru MEVZA lige

Sportnet, Petar Jenjić • četvrtak, 29.02.2024.
Mladostašice ovog vikenda igraju u Mariboru na Final Fouru MEVZA lige
Foto: Igor Šoban/PIXSELL

Čak šestu utakmicu u zadnjih 14 dana odigrat će odbojkašice Mladosti. Njih u polufinalu MEVZA lige čeka Bekescabai. Mađarska ekipa u prvoj utakmici ove sezone slavila je u tri tijesna seta...

Odbojkašice Mladosti ovoga vikenda nastupaju u Mariboru na Final Fouru Srednjeeuropske MEVZA lige. Suparnice u polufinalnom susretu 2. ožujka u 16.00 sati su im prošlogodišnje pobjednice, mađarska ekipa Bekescabai.

Igraj na odbojkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U tri prošlogodišnja susreta Mladost je slavila jednom, s 3:2. Mađarice uzvratile istim rezultatom i to uz pomoć zlatnog seta, dok je posljednji susret, odigran ove sezone krajem listopada, pripao ekipi Bekescabai s 3:0, ali pogled na setove (26:24, 25:23, 25:23) dovoljno jasno govori koliko je to bio tijesan i neizvjestan susret.

Mladostašice odlaze u Maribor s izraženim ambicijama dočepati se finala. Dakle, žele u prvom susretu pobijediti mađarsku ekipu. Trener Zagrepčanki Darko Nojić ne misli da je to samo pusta želja bez povoda, dapače:

"Ekipa je spremna, nabrijana, puna samopouzdanja. Jaki smo, znamo koliko vrijedimo. Nakon polufinala Kupa Hrvatske Snježane Ušić, gdje smo u srijedu slavili u gostima protiv Marina Kaštela s 3:1, dobili smo još dodatno na mentalnoj snazi. Igrali smo u gostima kod jakog suparnika u vrlo važnom susretu i pobijedili. Ušli smo u finale domaćeg kupa što je jedan od ovogodišnjih ciljeva, a sad idemo pokušati ostvariti još jedno finale, u MEVZA ligi."

Mađarice im nisu nepoznanica:

"Znamo sve o njima, dobro smo se pripremili. Ionako smo u posljednje vrijeme smanjili trenažni proces zbog gustog rasporeda, bit će to šesta utakmica u 14 dana. Zato održavamo formu i veliku pažnju posvećujemo taktičkoj pripremi svake utakmice. Bekescabai nije u posljednje vrijeme u najboljoj formi, sudeći prema rezultatima, pa ćemo to pokušati iskoristiti. Uostalom, želimo im uzvratiti za posljednji poraz od 0:3 u Zagrebu kada mi nismo bili "svoji"."

Osim na dobrim rezultatima, u posljednje vrijeme Darko Nojić svoj optimizam gradi i na drugim stvarima:

"Kompletni smo, sve su djevojke zdrave i jedva čekaju da Final Four krene. Igra se u Mariboru, dakle nije daleko putovanje, poznata dvorana. Svi uvjeti ispunjeni za našu još jednu dobru predstavu."

U drugom polufinalnom paru sastaju se domaća ekipa Nova KBM Branik i Calcit Kamnik. Darko Nojić o tom susretu kratko kaže:

"Po meni je Calcit Kamnik tu favorit, bez obzira na to što Mariborčanke igraju u svojoj dvorani jer su Kamničanke ipak nešto iskusnije. Uostalom, igrale su ove godine i u CEV Ligi prvakinja. No, to naravno ne mora ništa značiti jer smo ih mi dobili na turniru u Zagrebu s 3:0, dva dana nakon što smo izgubili 0:3 od Bekescabaija. Dakle..."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!