Zimski sportovi

Norvežani dominirali u Oslu, Crnković završio na 76. mjestu

HINA, Mihaela Bradovski • petak, 01.03.2024.
Norvežani dominirali u Oslu, Crnković završio na 76. mjestu
Foto: EPA

Norveški biatlonac Sturla Holm Laegreid pobjednik je zadnje individualne utrke u ovoj sezoni Svjetskog kupa, koja je u petak održana u Oslu, a peto mjesto je bilo dovoljno njegovom sunarodnjaku Johannesu Thingnesu Boeu za osvajanje Malog kristalnog globusa u toj disciplini.

Laegreid je bio nepogrešiv u pucačkom dijelu, što je bilo odlučujuće, jer su svi ostali konkurenti imali barem jedan promašaj, a svaki od njih im je donosio po jednu minutu dodatka na ostvareno vrijeme.

Pobjednički rezultat na dionici od 20 km je bio 39 minuta i 40 sekundi. Tarjei Boe je imao jedan promašaj na zadnjem gađanju u stojećem položaju pa je za pobjednikom zaostao za 55 sekundi.

Norvežani su ponovno mogli okupirati pobjedničko postolje da im se nije umiješao Francuz Eric Perrot, koji je također imao jedan promašaj pa je osvojio treće mjesto sa zaostatkom od jedne minute i pet desetinki. Osam sekundi lošiji rezultat imao je Vetle Sjaastad Christiansen koji je osvojio četvrto mjesto, a među petoricom najbržih se našao Johannes Thingnes Boe (+1:26.8), iako je imao dva promašaja.

Osvojeni bodovi bili su svjetskom prvaku u individualnoj disciplini dovoljni za obranu prednosti koju je stvorio do Osla. Sa 195 bodova je treći put u karijeri osvojio Mali kristalni globus u ovoj disciplini, a za 30 bodova je nadmašio svog starijeg brata Tarjeija.

To je vodeći dvojac i u ukupnom redoslijedu za Veliki kristalni globus. Šest utrka prije kraja sezone Johannes ima 851 bod, a Tarjei je skupio 783. Preko 700 bodova osvojio je i Johannes Dale-Skjevdal (745).

U Oslu su nastupili i najbolji hrvatski biatlonac Krešimir Crnković te najbolja hrvatska biatlonka Anika Kožica.

Crnković je u konkurenciji 93 biatlonca osvojio 76. mjesto s ukupno šest promašenih meta, tri na zadnjem gađanju, što mu je donijelo zaostatak od devet minuta i 5.2 sekundi za pobjednikom Laegreidom.

Kožica je završila na 75. mjestu, sa sličnim raspletom. I ona je na zadnjem gađanju imala tri promašaja te je s ukupno njih pet za pobjednicom Ingrid Landmark Tandrevold zaostatala za osam minuta i 29.1 sekundi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!