Nogomet

Na Maksimiru se sprema paklena atmosfera, rasprodana još jedna tribina

Filip Mihoković • srijeda, 06.03.2024.
Na Maksimiru se sprema paklena atmosfera, rasprodana još jedna tribina
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Modri će u četvrtak u prvom susretu osmine finala Konferencijske lige snage odmjeriti s grčkim PAOK-om, a pritom će moči računati na gromoglasnu podršku 12. igrača, budući da su već tri tribine na Maksimiru rasprodane u punom kapacitetu...

Dinamo se sprema za dvomeč protiv solunskog PAOK-a u osmini finala Konferencijske lige, a pripremu će Modrima olakšati činjenica da će imati podršku punih tribina. Zagrebački velikan objavio je danas na službenoj stranici da je za utakmicu rasprodan sav raspoloživ kapacitet ulaznica za tribinu zapad gore, a već ranije su rasprodane i tribine sjever dolje i zapad dolje.

Igraj na Dinamo - PAOK na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Raspoloživih ulaznica sve je manje, dostupne su samo za tribine sjever gore i jug, a lako je moguće da do početka susreta, u četvrtak u 21 sat, sjeverna tribina bude rasprodana u punom kapacitetu. Budući da više ne postoji pravilo prednosti gola u gostima, značaj domaćeg terena još je veći, a Modrima, po svemu sudeći, podrške neće nedostajati.

Glasna zagrebačka publika nije jedina prepreka na koju će solunska momčad naići u prvoj utakmici. Naime, trener Razvan Lucescu suočava se s kadrovskim problemima zbog nekoliko ozljeda napadača i braniča, a danas je otkriveno da na Maksimiru neće nastupiti ni William Troost-Ekong, najbolji igrač Afričkog Kupa nacija.

Ni Modri neće biti u punom sastavu, što za ovu sezonu nije ništa novog. Podsjećamo, još uvijek su u procesu rehabilitacije Luka Stojković, Lukas Kačavenda, Marko Rog, Dino Perić, Sadegh Moharrami, Mahir Emreli i Josip Drmić, a Sergej Jakirović u četvrtak neće moći računati ni na Marka Bulata i Takuyu Ogiwaru, koji su pretrpjeli blaže ozljede, ali neće biti spremni za okršaj ovakvog intenziteta.

Dodajmo uz to da pravo nastupa nemaju ni Fran Brodić, Arijan Ademi i Ronael Pierre-Gabriel koji nisu registrirani za nokaut fazu Konferencijske lige, što znači da prvak Hrvatske protiv vodeće momčadi grčkog prvenstva neće moći računati na čak 12 igrača.

Na sreću Modrih, bili su u sličnoj kadrovskoj situaciji i u 1/16 finala protiv Real Betisa te je za očekivati da će na Maksimir istrčati u istom sastavu. PAOK će se, s druge strane, morati osloniti na individualnu kvalitetu Kirila Despodova i Andrije Živkovića, koji su u dobroj golgeterskoj formi, dok se domaći nadaju još jednom ukazanju Brune Petkovića, nakon što je vodeći strijelac Konferencijske lige imao siromašnu izvedbu za svoje standarde u posljednjoj ligaškoj utakmici protiv Osijeka.

Kulisa pred utakmicu s PAOK-om se uskoro spušta nad Zagreb dok obje momčadi rade finalne pripreme za prvi susret dvomeča u kojemu bi mogli, kako to često i biva u susretima ovoga tipa, presuditi detalji i individualni potezi najboljih pojedinaca.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!