Nogomet

Crnica kod Torcide traži izuzetno važan bod: 'Nadamo se da ćemo nastaviti uzlaznu formu'

Mario Borko • četvrtak, 14.03.2024.
Crnica kod Torcide traži izuzetno važan bod: 'Nadamo se da ćemo nastaviti uzlaznu formu'
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Pred igračima Crnice veliki je zadatak. U posljednjem kolu SuperSport HMNL-a gostuju kod Torcide u Splitu, a potreban im je bod kako bi osigurali ostanak i sad sedmog mjesta ušli u doigravanje. Kapetan Dragan Vuković nadolazeću utakmicu smatra povijesnom...

Nije zanimljivo samo u SuperSport HNL-u, prava drama odvija se i u SuperSport HMNL-u. Momčadi na vrhu bore se za što bolji plasman i prednost domaćeg terena u doigravanju, dok se na dnu tri momčadi bore za ulazak u play-off i izbjegavanje devetog mjesta koje nosi razigravanja za ostanak u ligi. Bit će to troboj između Crnice, Vrgorca i Osijeka, a Šibenčani u posljednje kolo ulaze s prednošću.

Igraj na utakmice SuperSport HMNL na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Samo jedan poraz u posljednjih sedam utakmica i velika 6:2 pobjeda protiv Futsal Dinama u posljednjem kolu doveli su Crnicu na prag ulaska u doigravanje i sigurnog ostanka u ligi. Za to će im biti dovoljan bod na gostovanju kod Torcide u zadnjem kolu. Splićani su sigurni na šestom mjestu i ne mogu više napredovati, dok Šibenčani moraju osvojiti bod kako ne bi ovisili o rezultatima izravnih suparnika. U ovom trenutku imaju tri boda više od Vrgorca i Osijeka, ali i slabiji međusobni omjer pa bi u slučaju poraza u Splitu i pobjeda rivala pali na deveto mjesto koje vodi u dodatne kvalifikacije za ostanak u ligi.

Što se tiče rasporeda Osječani su u najboljoj poziciji bez obzira na to što su trenutno deveti. Kod kuće dočekuju Uspinjaču koja je već ispala iz lige. Vrgorac čeka najteži posao, pobjeda osigurava doigravanje, a bod u slučaju pobjede Osijeka znači deveto mjesto. Vrgorčani bodove spasa traže na gostovanju kod Olmissuma koji pobjedom osigurava najmanje treće mjesto što znači da kod Omišana sigurno neće biti opuštanja.

Kapetan Crnice Dragan Vuković, koji je u ovoj sezoni zabio deset golova, najavio je utakmicu koju naziva povijesnom i uputio poziv navijačima da dođu podržati njegovu momčad.

"U petak nas čeka jedna od najvažnijih utakmica možda i klupske povijesti. Matematički nam je potreban jedan bod da osiguramo opstanak, a samim time i doigravanje. Momčad je preporođena u drugom dijelu prvenstva te se nadamo da ćemo uzlaznu formu nastaviti i protiv Torcide. Nisu nam nepoznanica, igrači se jako dobro poznaju, radi se o kvalitetnoj ekipi, koja ima vrio dobre pojedince, što pokazuje i njihova pobjeda od 6-0 u prošlom kolu protiv Novog Vremena. Očekuje nas sigurno zanimljiva utakmica, pred popunjenim Gripama. Zato pozivam naše simpatizere da nas dođu podržati", kazao je za klupske stranice.

Sve utakmice posljednjeg kola regularne sezone SuperSport HMNL igraju se u petak s početkom od 20 sati.

FOTO: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

SuperSport HMNL

1Square 1857:41+1637
2Stanoinvest Futsal Pula 1875:56+1931
3Futsal Dinamo 1852:41+1131
4Olmissum 1862:55+729
5Novo Vrijeme 1852:48+427
6Torcida 1856:58-223
7Crnica 1852:58-622
8Vrgorac 1851:58-719
9MNK Osijek 1863:75-1219
10Uspinjača Gimka 1856:86-3011

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!