Nogomet

Fenerbahče zadržao prednost, ozljeda Šutala u teškom porazu Ajaxa, čudo Olympiakosa

Branimir Korać • petak, 15.03.2024.
Fenerbahče zadržao prednost, ozljeda Šutala u teškom porazu Ajaxa, čudo Olympiakosa
Foto: EPA

Poznati su svi putnici u četvrtfinale Konferencijske lige. Viktoria Plzen prošla je na penale, Olympiakos u produžetku, a najugledniji sastav koji je ispao je Ajax. U tom susretu ozljedu je zaradio Josip Šutalo...

Fenerbahče je prošao u četvrtfinale iako je izgubio na svom terenu od belgijskog Royale Uniona s 1:0. U Belgiji je slavio s 3:0 i to je bilo dovoljno za prolaz. Barem pobjedu u uzvratu Belgijcima je donio Norvežanin Mathias Rasmussen koji je u 68. minuti postigao jedini pogodak na susretu. Dominik Livaković uzvrat je odgledao s klupe.

Igraj na utakmice Konferencijske lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Ajax je teško stradao u gostima kod Aston Ville koja je slavila s 4:0 i prošla dalje. U Amsterdamu je bilo 0:0, a Englezi su na svom stadionu nadigrali bezopasni Ajax i zaslužili polaz. Poveli su polovicom prvog gola, strijelac je bio Ollie Watkins, a početkom drugog poluvremena Leon Bailey povisio je na 2:0. Ubrzo je iz igre izašao Josip Šutalo koji je osjetio probleme sa zadnjom lošom, a do kraja je Villa golovima Durana i Diabyja stigla do pobjede. Borna Sosa odradio je cijelu utakmicu.

Viktoria Plzen i Servette više od 210 minuta nisu mogli do pogotka i odluka je pala u raspucavanju. Junak Čeha bio je vratar Martin Jedlička koji je obranio dva jedanaesterca, njegovi suigrači svi su bili precizni i Viktoria je prošla dalje.

Lille je u prvom susretu slavio kod Sturma s 3:0 i na svom travnjaku je zadržao stečenu prednost. Remi 1:1 bio je dovoljan za prolaz. Poveo je u 43. minuti golom Tiaga Santosa, ali Sturm je izjednačio u sudačkoj nadoknadi prvog dijela golom Mike Bieretha.

Fiorentina je remizirala pred gotovo praznim tribinama Artemija Franchija protiv Maccabija iz Haife, ali je ipak bilo dovoljno za prolaz. U prvom susretu slavila je 4:3, ovdje je dugo vodila golom Antonina Baraka da bi Maccabi došao do pogotka u 88. minuti preko Anana Khalailija i tako zakomplicirao završnicu, ali novih golova više nije bilo. Kod gostiju Lorenco Šimić odigrao je cijelu utakmicu.

Maccabi Tel Aviv u Pireu je slavio s 4:1 protiv Olympiakosa i mislilo se kako će uzvrat biti formalnost. Međutim već do poluvremena Olympiakos je izbrisao zaostatak i vodio je 3:0 golovima Podencea, Fortounisa i El Kaabija. Početkom drugog dijela Zahavi je iz kaznenog udarca smanjio na 1:3, ali ubrzo El Kaabi ponovno zabija za novu prednost gostiju od tri razlike. Tim rezultatom završio je regularni dio, a u produžetku, već u prvih 15 minuta, Jovetić i El Arabi odvode Olympiakos na 6:1 i donose mu prolaz.

Nakon poraza 2:1 u prvom susretu, Club Brugge je u uzvratu s 3:0 svladao Molde i izbacio ga iz natjecanja. Dvostruki strijelac za domaćina bio je Skov Olsen, a još jedan pogodak dodao je Skoras.

Konferencijska liga, osmina finala:
Fenerbahče - Royale Union 0:1 (3:0)
Aston Villa - Ajax 4:0 (0:0)
Viktoria Plzen - Servette 3:1 penali, 0:0 (0:0)
Lille - Sturm 1:1 (3:0)
Fiorentina - Maccabi Haifa 1:1 (4:3)
Maccabi Tel Aviv - Olympiakos 1:6 produžetak, 1:4 (4:1)
Club Brugge - Molde 3:0 (1:2)

FOTO: EPA/ERDEM SAHIN

Konferencijska liga, nokaut faza

osmina finala - uzvrati

Fenerbahçe0:1Royale Union Saint-Gilloise
Fiorentina1:1Maccabi Haifa
PAOK5:1Dinamo
Viktoria Plzeň3:1 **Servette
Aston Villa4:0Ajax
Club Brugge3:0Molde
Lille1:1Sturm Graz
Maccabi Tel Aviv1:6 *Olympiakos

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!