Nogomet

Odmorna Barcelona stiže na neugodno gostovanje u Pariz

Petar Jenjić • srijeda, 10.04.2024.
Odmorna Barcelona stiže na neugodno gostovanje u Pariz
Foto: EPA

Večeras će PSG i Barcelona odigrati prvu četvrtfinalnu utakmicu Lige prvaka. I dok su se Parižani za vikend mučili sa zadnjom ekipom Ligue 1, Barcelona je imala sasvim dovoljno vremena za pripremu ovog susreta...

Nakon vrlo uzbudljivih prvih utakmica između Real Madrida i PSG-a te Arsenala i Bayerna, večeras su na rasporedu druga dva susreta četvrtfinala Lige prvaka. Jedna od njih igra se na Parku prinčeva od 21 sat kada će PSG biti domaćin Barceloni. Dvoboj će suditi Englez Anthony Taylor.

Igraj na PSG - Barcelona na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Još od Villarreala i poraza 3:5 koncem siječnja, Barcelona nije izgubila nijedan dvoboj, a u osmini finala je s ukupnih 4:2 izbacila Napoli. U zadnjih šest natjecateljskih utakmica upisala je pet pobjeda, a osim spomenute talijanske momčadi, slavila je i u četiri prvenstvena dvoboja bez primljenog pogotka.

Tako je slavila na domaćem terenu protiv Getafea s 4:0 te Mallorce i Las Palmasa s 1:0, dok je na gostovanju kod Atletico Madrida pobijedila rezultatom 0:3. Još je samo na San Mamesu kod Athletic Bilbaa odigrala bez golova. Međutim, zbog odigravanja finala Kupa kralja, svi su klubovi iz Primere mirovali prošli vikend pa su Katalonci imali više vremena za odmor.

Toliko pauze nije imao PSG koji je tijesno slavio protiv Rennesa u polufinalu francuskog kupa zahvaljujući pogotku Kyliana Mbappea koji je ujedno i promašio kazneni udarac. Parižani su prije četiri dana odigrali i prvenstveni dvoboj protiv zadnje momčadi lige, Clermonta, koji je bio na korak do pobjede, no za 1:1 remi zabio je Goncalo Ramos pet minuta prije kraja.

Nakon legendarne Barcelonine pobjede 6:1 i nadoknađivanja zaostatka od 4:0, ove dvije ekipe još su se jednom susrele u knock-out fazi Lige prvaka. Bilo je to u osmini finala 2021. godine kada je PSG prvo na gostovanju slavio s 1:4, da bi uzvrat na Parku prinčeva završio rezultatom 1:1.

Ne bi to trebalo previše uzdrmati momčad koja za poraz u natjecateljskim utakmicama ne zna još od grupne faze Lige prvaka i gostovanja kod Milana (2:1). Ispred drugoplasiranog Bresta ima okruglih deset bodova prednosti.

Achraf Hakimi je suspendiran zbog kartona kod PSG-a, ozlijeđeni su Presnel Kimpembe i Nordi Mukiele, dok još nije poznato hoće li Bradley Barcola biti u konkurenciji za nastup. Kod Barcelone u kadru nema Gavija i Pedrija, kao ni još jednog ozlijeđenog Alejandra Baldea. Pod upitnikom je nastup Frenkieja de Jonga.

Što su rekli

Luis Enrique, trener PSG-a: "Rekao bih da su igrači u dobroj stanju. Ovo je dobar period za ekipu, ne osjećamo toliko pritisak, koliko osjećamo ambiciju. Veselimo se plasmanu u sljedeću rundu, entuzijazam je glavni osjećaj. Želimo igrati i svladati Barcelonu. Volim je, ali prije svega mislim na svoju momčad, mislim da će obje ekipe pokušati zadržati posjed."

Xavi, trener Barcelone: "Nakon što dugo nismo bili u četvrtfinalima Lige prvaka, riječ za to sada je uzbuđenje. Možemo sanjati, jako smo motivirani. Uživamo u najboljoj formi ove sezone i igrat ćemo protiv ekipe koja je složena za osvajanje ovog natjecanja s jednim od najboljih trenera, Luisom Enriqueom. Imam sve poštovanje svijeta za njih."

Mjesto, vrijeme, suci

Park Prinčeva, Pariz, 21:00

Sudac: Anthony Taylor (Engleska)

Nedostaju

PSG: Kimpembe, Mukiele (ozljede), Hakimi (suspenzija), Barcola (pod upitnikom)

Barcelona: Balde, Gavi, Pedri (ozljeda), de Jong (pod upitnikom)

Zadnji susret

U osmini finala odigranoj 2021. godine, PSG i Barcelona su odigrali 1:1, a Parižani zbog boljeg konačnog rezultata prošli dalje.

Prognoza

Barcelona će definitivno biti odmornija u ovoj utakmici, ali s obzirom na to da je ovo prvi od dva susreta, očekujemo večeras oprezniji pristup i remi.

FOTO: EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Liga prvaka, nokaut faza

četvrtfinale - prve utakmice

Real Madrid3:3Manchester City
Arsenal2:2Bayern
Atlético Madrid2:1Borussia D.
PSG2:3Barcelona

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!