Nogomet

Prvi čin u Madridu: Atletico i Borussia Dortmund traže polufinale

Petar Jenjić • srijeda, 10.04.2024.
Prvi čin u Madridu: Atletico i Borussia Dortmund traže polufinale
Foto: EPA

Atletico Madrid i Borussia Dortmund večeras će odmjeriti snage u prvoj utakmici čevrtfinala Lige prvaka. I dok se Atletico namučio protiv Intera, ali i imao vremena za odmor, Borussia je igrala i izgubila proteklog vikenda u Bundesligi...

Osim dvoboja PSG-a i Barcelone, večeras ćemo gledati još jednu prvu utakmicu četvrtfinala Lige prvaka. U Madridu će Atletico, s početkom u 21 sat, ugostiti Borussiju Dortmund, a taj dvoboj sudit će Talijan Marco Guida.

Igraj na Atletico Madrid - Borussia Dortmund na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Već smo spomenuli kako su španjolski prvoligaši zbog finala kupa mirovali, pa tako i Atletico koji je svoju zadnju utakmicu odigrao još 1. travnja na gostovanju kod Villarreala gdje je slavio s 1:2. Za pobjedu je zabio Saul Niguez tri minute prije kraja susreta čime je svojoj momčadi donio važna tri boda u borbi za pozicije koje vode u Ligu prvaka.

Naime, Atletico ne briljira ove sezone u Primeri, a prije dvoboja s Villarrealom, izgubio je na domaćem terenu od Barcelone (0:3), kao i na gostovanju kod Cadiza (2:0). Trenutno je na četvrtom mjestu s 58 bodova, sedam iza trećeplasirane Girone i dva ispred petog Athletic Bilbaa. Nakon velike drame u osmini finala izbacio je prošlosezonskog finalista, milanski Inter, nakon boljeg izvođenja penala.

S druge strane, Borussia je proteklog vikenda upisala poraz na domaćem terenu od Stuttgarta (0:1). Kada na to nadodamo pobjedu RB Leipziga, sada su te dvije ekipe poravnate na četvrtom mjestu s 53 osvojena boda, čak sedam iza spomenutog Stuttgarta i Bayerna, a o Bayer Leverkusenu da i ne govorimo.

Tim porazom prekinut je niz od pet uzasotpnih pobjeda u svim natjecanjima, u koji je uključena i ona domaća protiv PSV od 2:0 kojom je s ukupnih 3:1 prošla među osam najboljih u Europi. Kada na to nadodamo i pobjedu protiv Eintrachta (3:1) kod kuće te protiv Bayerna u gostima (0:2), definitivno možemo reći da je momčad u vrlo dobroj formi.

U kadru Atletica već duže vremena nema Vitola i Thomasa Lemara zbog ozljeda, dok je novost po tom pitanju izostanak Memphisa Depaya koji se ozlijedio na nedavnom treningu. Pod upitnikom je nastup Marija Hermosa. Kod Borussije neće nastupati Ramy Bensebaini i Donyell Malen.

Što su rekli

Diego Simenoe, trener Atletico Madrida: "Moramo vidjeti i pokušati sve što možemo kako bismo ostali u natjecanju. Ovo je jako važan tjedan i u Ligi prvaka i u Primeri, igrači znaju da moraju biti na svojoj najvišoj razini jer će nam trebati sve to. Nadamo se da ćemo ići prema naprijed ovaj tjedan."

Edin Terzić, trener Borussije Dortmund: "Uspjesi Atletico Madrida nadaleko su poznati i donijeli su novu umjetnost u obrambenom segmentu. Svakoj je ekipi teško se nositi s time, na njihovom nam stadionu neće biti lako, ali nadamo se da ćemo moći proći ovaj test, znamo kako se bore i kako su dobar klub, ali spremni smo pokazati najbolje od sebe, tako da moramo igrati kao momčad."

Mjesto, vrijeme, suci

Estadio Metropolitano, Madrid, 21:00

Sudac: Marco Guida

Nedostaju

Atletico Madrid: Depay, Vitolo, Lemar (ozljeda), Hermoso (pod upitnikom)

Borussia Dortmund: Bensebaini, Malen (ozljede)

Zadnji susret

Zadnji put su igrali u grupnoj fazi ovog istog natjecanja 2018. godine. Tada je Atletico na domaćem terenu slavio s 2:0.

Prognoza

Iako ne briljira u Primeri, Atletico je pokazao i dokazao da zna igrati na rezultat u Ligi prvaka. Večeras ne očekujemo golijadu, ali očekujemo njegovu minimalnu pobjedu.

FOTO: EPA/Mariscal

Liga prvaka, nokaut faza

četvrtfinale - prve utakmice

Real Madrid3:3Manchester City
Arsenal2:2Bayern
Atlético Madrid2:1Borussia D.
PSG2:3Barcelona

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!