Nogomet

Fenerbahče na vrućem gostovanju kod Olympiakosa, Livaković se vraća na gol

Mihaela Bradovski • četvrtak, 11.04.2024.
Fenerbahče na vrućem gostovanju kod Olympiakosa, Livaković se vraća na gol
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Ždrijeb četvrtfinala Konferencijske lige donio je dvoboj između Olympiakosa i Fenerbahčea. I jedni i drugi u osmini finala bili su uspješniji u gostima...

Najzvučniji dvoboj četvrtfinala Konferencijske lige bit će onaj između Olympiakosa i Fenerbahčea. Vrlo zanimljiv sraz dvije velike momčadi za koji se predviđa kako neće biti odlučen do duboko u uzvratnom susretu.

Igraj na utakmice Konferencijske lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Olympiakos u ovaj susret ulazi kao domaćin, ali u osmini finala i jedni i drugi na svom terenu su bili poraženi dok su u gostima uvjerljivo slavili.

I dok kod Fenerbahčea to i nije predstavljalo neki problem jer je protiv St. Gilloisea slavio u Belgiji s 3:0 pa onda u Istanbulu izgubio 1:0, no Belgijci ipak nisu zaprijetili nekim preokretom.

S druge strane Olympiakos je u Pireju protiv Maccabi Tel Aviva poražen s neočekivanih 4:1, a onda je u uzvratu slavio s jednako tako neočekivanih 6:1. Grci su pokazali dva lica te će u ovaj dvoboj morati ući s onim goropadnijim i opasnijim licem s gostovanja.

Na gol Fenerbahčea vraća se Dominik Livaković kojem će to biti prva klupska utakmica nakon sramotnih događanja u Trabzonu gdje je prvo pogođen tvrdim predmetom s tribina, a zatim i udaren od strane domaćeg huligana dok je napuštao teren.

Ne računajući farsu od Superkupa u kojoj je sudjelovao svega minutu i to s juniorskom momčadi, Fenerbahčeu će ovo biti tek druga utakmica nakon reprezentativne stanke. U prvenstvenom dvoboju protiv Adane, Livaković je bio na klupi.

Što su rekli

José Luis Mendilibar, trener Olympiakosa: "Moramo jako dobro otvoriti utakmicu kako bi i navijači bili zadovoljni i motivirani od početka i mogli nas nositi tijekom susreta, Ovdje će nam to biti jako bitno, znamo da imamo njihovu podršku i da će biti na našoj strani."

Ismail Kartal, trener Fenerbahčea: "Znamo snagu Olympiakosove momčadi. To je dobro posložena momčad s vrlo strastvenim navijačima. Želimo da protivnik osjeti našu kvalitetu da se vratimo u Istanbul s prednosti. U posljednja dva susreta Olympiakos je igrao s dva napadača i imat ćemo plan i za igru s jednim i s dva napadača."

Mjesto, vrijeme, sudac

Pirej, Georgios Karaiskakis Stadium, 18:45

Sudac: Scharer (Švicarska)

Nedostaju

Olympiakos: Alexandropoulos, Fadiga, Leidner (ozljede), Podence (kartoni)

Fenerbahče: Fred, Luian Peres, Yandas, Yuksek (ozljede)

Prošli dvoboj

2021. godine ovi protivnici susreli su se u skupini Europske lige. U oba dvoboja slavio je Olympiakos, 3:0 u Istanbulu i 1:0 u Pireju.

Prognoza

Otvoren dvoboj. Grci su se opekli protiv Izraelaca i ovaj put neće ih biti lako dobiti u Pireju.

Konferencijska liga, nokaut faza

četvrtfinale - prve utakmice

Viktoria Plzeň0:0Fiorentina
Olympiakos3:2Fenerbahçe
Aston Villa2:1Lille
Club Brugge1:0PAOK

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!